Prima   -  Noutăți - 80 mln dolari SUA va oferi Banca Mondială (BM) pentru reabilitarea și construcția drumurilor locale din țara noastră

80 mln dolari SUA va oferi Banca Mondială (BM) pentru reabilitarea și construcția drumurilor locale din țara noastră

   
12.08.2015   1043 Accesări  

80 mln dolari SUA va oferi Banca Mondială (BM) în cadrul unui împrumut pentru reabilitarea și construcția drumurilor locale din țara noastră. În acest context, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) va oferi suportul necesar pentru implementarea unor proiecte comune. Detaliile acțiunilor pe care le va realiza MDRC au fost discutate, în după amiaza zilei de ieri, la minister. 

"Actualmente în cadrul proiectului Modernizarea serviciilor locale realizat în comun cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au fost elaborate Programele Regionale Sectoriale în domeniul infrastructurii Drumurilor Regionale și Locale pentru Regiunile de Dezvoltare Nord, Sud, Centru. Astfel, au fost stabilite  direcţiile de dezvoltare a infrastructurii drumurilor regionale şi locale (DRL) în Regiunile  de Dezvoltare (RD), pentru orizontul de planificare de 6 ani. MDRC va întreprinde acțiunile necesare  pentru a participa în proiectul oferit de Banca Mondială", a subliniat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca.

La rîndul lor reprezentanții Băncii Mondiale s-au arătat interesați de posibilitățile de cooperare cu MDRC în contextul proiectelor preselectate in cadrul procesului de Programare sectorială regională.  

"În urma evaluării situației au fost identificate 28 coridoare de drumuri locale ce necesită a fi construite sau reabilitate. Vor fi stabilite cele prioritare prin evaluare, urmează negocierile și elaborarea documentației finale. O provocare este pregătirea proiectelor pentru lansare. Am stabilit prioritățile, vrem să trecem la etapa de proiectare pentru a accelera lansarea investițiilor" a menționat Maria Claudia Pachon,  specialist superior în transporturi, liderul echipei (BM).

La final, ministrul Vasile Bîtca a mulțumit echipei Băncii Mondiale și și-a exprimat disponibilitatea de a întreprinde acțiunile necesare din partea MDRC pentru demararea cît mai rapidă a investițiilor în infrastructura de drumuri locale din țara noastră.