Prima   -  Noutăți - La Nisporeni au fost finalizate lucrările de reparație capitală a unui sector de drum

La Nisporeni au fost finalizate lucrările de reparație capitală a unui sector de drum

   
19.09.2015   1206 Accesări  

Lucrările de reparație au avut loc în orașul Nisporeni, strada Toma Ciorbă, în cadrul proiectului de dezvoltare regională„Reabilitarea infrastructurii de transport pentru valorificarea potențialului turistic a Regiunii de Dezvoltare Centru". Astăzi, 18 septembrie, 2015, comisia de recepție, a fost convocată pentru a semna procesele verbale de recepție finală a lucrărilor executate în cadrul proiectului.

Astfel, comisia a constatat că a fost reparat un sector de drum cu o lungime de 0,619 km, iar lățimea părții carosabile de 6,0 m. cu un număr de 2 benzi de circulație inclusiv și construcția trotuarului.

Acest sector de drum asigură accesul către principalele obiective de deservire socială din orașul Nisporeni precum Spitalul Raional, Policlinică, Centrul de Bătrîni "Încredere", Întreprinderea de Stat "Nis-Silva".

Proiectul  „Reabilitarea infrastructurii de transport pentru valorificarea potențialului turistic a Regiunii de Dezvoltare Centru"este realizat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru. Suma investițiilor făcute pentru realizarea obiectivelor din cadrul proiectului este de  3 937 337,80 lei bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Lucrările  au  fost  executate  în  baza  autorizaţiei  nr.13, eliberată  de  Primăria or.Nisporeni  la 22.04.2014, cu  valabilitate  de  12  luni  din momentul începerii lucrărilor, în cadrul contractului nr. 11/6 din 08 aprilie 2014, încheiat între Agenţia de Dezvoltare  Regională  Centru  şi  antreprenorul general SRL "Genesis International".