Prima   -  Noutăți - Întrevederea ministrului Vasile Bîtca cu Tomasz Horbowski, directorul Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale

Întrevederea ministrului Vasile Bîtca cu Tomasz Horbowski, directorul Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale

   
06.10.2015   1160 Accesări  

La 5 octombrie 2015, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Vasile Bîtca a avut o întrevedere de lucru cu Tomasz Horbowski, directorul Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale (CIAL). Scopul acesteia a fost de a discuta despre rezultatele activității CIAL și continuarea cooperării, inclusiv în cadrul programului de granturi mici.

Ministrul Vasile Bîtca a comunicat despre eficiența Centrului și a menționat că încă de la crearea sa, CIAL "a devenit o instituție de resurse și consultanță foarte importantă și eficientă pentru autoritățile publice locale din Republica Moldova". 

Tomasz Horbowski, directorul Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale (CIAL) a mulțumit ministrului Vasile Bîtca și ministerului care îl conduce pentru susținere și a menționat despre "colaborarea pozitivă pe care am avut-o pe parcursul anilor în cadrul diferitor activități comune și proiecte".

De asemenea, oficialii au mai discutat și despre contribuția experților polonezi din cadrul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării din Polonia la elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională (SNDR) 2020, precum și despre cooperarea dintre regiunile și agențiile de dezvoltare din Polonia și Republica Moldova.

Centru de informare pentru Administraţiile Publice Locale a fost creat în baza inițiativei "Moldova Task Force" semnate la 29 iunie 2012 dintre Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor al Republicii Moldova și Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone. Acest Centru care are drept scop dezvoltarea cooperării interinstituționale și facilitarea consolidării administrației publice locale din țara noastră.

Toate activitățile (informare, organizarea seminarelor de instruire, finanțare în cadrul Fondului Proiectelor mici intermedierea inițiativelor locacle cu partenerii externi), consultanța și asistența oferită de CIAL este gratuită. Centrul este co-finanțat de USAID și de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia. În prezent, oficiul CIAL este stabilit în Ialoveni, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.