Prima   -  Noutăți - A avut loc a doua ședință din anul 2015 a Comitetului Director al proiectului “Modernizare serviciilor publice locale din Republica Moldova”

A avut loc a doua ședință din anul 2015 a Comitetului Director al proiectului “Modernizare serviciilor publice locale din Republica Moldova”

   
09.10.2015   565 Accesări  

La 8 octombrie 2015, membrii Comitetului Director ai proiectului "Modernizare serviciilor publice locale din Republica Moldova" (MSPL) s-au întrunit într-o ședință de lucru, unde au discutat despre progresul și principalele provocări ale proiectului în perioada de raportare aprilie - septembrie 2015. 

Philipp Johannsen, director de țară al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și manager proiectului MSPL menționat că „Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) va continua să susțină va continua să susțină Guvernul Republicii Moldova în promovarea politicii de dezvoltare regională, precum și implementarea proiectelor pilot în domeniul dezvoltării regionale". De asemenea, directorul de țară al GIZ a subliniat faptul că există posibilitatea extinderii proiectului MSPL, însă "aceasta posibilitate va fi discutată și decisă la negocierile bilaterale între Guvernele Republicii Moldova și al Germaniei, planificate pentru luna noimebrie a acestui an", a declarat Philipp Johannsen. 

La rândul său, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Anatol Usatîi, a declarat că "Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) prin intermediul proiectului MSPL a contribuit esențial la procesul de dezvoltare regională în Republica Moldova. Asistența, consultanța și suportul de care a beneficiat Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a fost semnificativă. Or, pentru pentru a face progrese în domeniul dezvoltării regionale, avem nevoie de susținerea partenerilor de dezvoltare și de o cooperare eficientă dintre APL-uri, societătea civilă și sectorul de business din țară", a declarat viceministrul Anatol Usatâi. 

În cadrul evenimentului, Valetina Pleșca, consultant național superior în domeniul serviciilor publice locale (MSPL) a prezentat situația la zi a proiectelor pilot implementate în Domeniul de Intervenţie 1 (DI1), iar Petru Veverița, consultant național superior în domeniul planificării și programării regionale a vorbit despre progresul și principalele provocări ale Domeniului de Intervenție 2 (DI2). Ședința Comitetului Director al proiectului "Modernizare serviciilor publice locale din Republica Moldova" s-a încheiat cu sesiunea de întrebări și răspunsuri. 

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României și Uniunea Europeană.

Prezentarea pentru perioada de raportare aprilie - septembrie 2015 poate fi accesată AICI