Prima   -  Noutăți - Recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului pilot „Construcția complexului turistic sportiv din s. Vălcineț, r-nul Călărași"

Recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului pilot „Construcția complexului turistic sportiv din s. Vălcineț, r-nul Călărași"

   
30.11.2015   1675 Accesări  

La Vălcineț au fost finalizate lucrările de construcție a complexului turistic sportiv. Acest lucru a fost constatat în cadrul ședinței comisiei de recepție la terminarea lucrărilor care s-a desfășurat la data de 27 noiembrie 2015. Proiectul „Construcția complexului turistic sportiv din s. Vălcineț, r-nul Călărași" a fost implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru din Fondul Național de Dezvoltare Regională și cu contribuția Administrației publice locale de nivelul I și II.

În cadrul proiectului au fost executate lucrări generale de construcție a complexului turistic sportiv și a sălii sportive auxiliare. Din FNDR au fost executate lucrări de instalare a sistemei de încălzire și ventilare, lucrări de apeduct și canalizare, de instalare a utilajului termomecanic, a iluminatului electric și semnalizare antiincendiu.

Suma totală pentru construcția  complexului turistic sportiv este de 7 113,9 mii lei, suma alocată din FNDR- 5 400,0 mii lei, iar 1 713,9 mii lei reprezintă contribuția proprie.

Obiectivul proiectului se orientează spre dezvoltarea turismului sportiv prin organizarea competițiilor sportive, atragerea turiștilor și tineretului în activități sportive de nivel regional, național și internaționale.

În baza proceselor verbale de recepție la terminarea lucrărilor, bunurile create în urma implementării proiectului cu finanțare din FNDR vor fi transmise către beneficiar, primăria Vălcineț, r-nul Călărași.

 Anual la elaborarea bugetului local a primăriei Vălcineț, vor fi prevăzute și alocate resurse pentru întreținerea centrului pe tot parcursului anului, întreținerea personalului care va fi angajat în acest centru. Printr-o decizie a consiliul sătesc va fi indicată costul serviciilor prestate de centru pentru turiști și amatorii de sport. Acești bani acumulați vor fi orientați spre dezvoltarea infrastructurii și serviciilor complexului sportiv.

Pentru a asigura cu cazare turiștii primăria are intenția de a repara un bloc existent care este în apropierea centrului într-un minihotel,  prin atragerea investițiilor și fondurilor locale. Hotelul va oferi oaspeților, turiștilor ocazia să petreacă mai mult timp în această zonă vizitînd și alte obiective turistice din zonă. După finalizarea construcției Complexului primăria orașului cu sprijinul asociațiilor obștești vor atrage investitii pentru dotarea cu echipamente și utilaje sportive.

FOTOGRAFII