Prima   -  Noutăți - MDRC a finalizat cu succes un nou proiect

MDRC a finalizat cu succes un nou proiect

   
18.12.2015   1645 Accesări  

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) în calitate de beneficiar al proiectului "Consolidarea capacității instituționale a administrației publice în Republica Moldova în pregătirea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională a Republicii Moldova pentru anii 2016-2020" a anunțat finalizarea cu succes a proiectului, în cadrul unei întrevederi oficiale desfășurate în Polonia.

Anatol Usatîi, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor însoțit de un grup de specialiști ai ministerului au realizat un schimb de opinii cu experți ai Ministerului Dezvoltării (MD) de la Varșovia, pe marginea proiectului Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru următorii 5 ani. În cadrul vizitei de totalizare a activităților și finalizare a proiectului au fost nominalizate și principalele realizări obținute pe parcursul celor patru ani de cooperare cu partea poloneză.

"În anul curent, cooperarea bilaterală a fost intensă. Am reușit să elaborăm, împreună cu experții polonezi proiectul Strategiei, să-l discutăm în cadrul grupurilor de lucru interministeriale, precum și să îl supunem consultărilor publice. Suntem mulțumiți de suportul echipei de la Școala de Economie din Varșovia, experiența lor fiind foarte utilă. Am discutat împreună cu dl Pawel Chorazy, viceministrul dezvoltării și dl Konrad Pawlik, viceministrul afacerilor externe despre intențiile de colaborare pentru următorii ani. Avem toată disponibilitatea de susținere a colegilor din Polonia, fapt pentru care suntem mulțumiți", a menționat, Anatol Usatîi, viceministru.

Colaborarea bilaterală dintre MDRC și MD din Polonia a început în anul 2012. Pe parcursul anilor ministerul și Agențiile de Dezvoltare Regională Nord, Centru și Sud au beneficiat de experiența instituțiilor poloneze în domeniul dezvoltării regionale și au reușit să își consolideze capacitățile în vederea elaborării documentelor strategice şi a proiectelor de infrastructură, precum și în realizarea proiectelor ce contribuie la creșterea competitivității economice și a potențialului de dezvoltare al regiunilor din țara noastră. De asemenea, prin dezvoltarea proiectelor comune au fost stabilite relații de bună cooperare între agențiile de dezvoltare regională și voievodatele din Polonia.


18 decembrie 2015

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor