Prima   -  Noutăți - Membrii comisiei s-au întrunit astăzi pentru a examina cele 143 de note conceptuale depuse în cadrul Concursului de Propuneri de Proiecte din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru anii 2017-2020

Membrii comisiei s-au întrunit astăzi pentru a examina cele 143 de note conceptuale depuse în cadrul Concursului de Propuneri de Proiecte din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru anii 2017-2020

   
04.05.2016   513 Accesări  

Comisia de concurs creată în baza ordinului emis de Agenția de Dezvoltare Regională(ADR) Centru, s-a întrunit astăzi, 04 mai, la sediul ADR pentru a supune examinării cele 143 de note conceptuale depuse în perioada 15 martie -  3 mai 2016 de către autoritățile publice locale de nivelul I și II din Regiunea Centru.

Comisia creată întrunește reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor(MDRC), ADR Centru, președintele și vicepreședintele Consiliului Regional pentru Dezvoltare(CRD) Centru. Membrii comisiei de concurs au purces la examinarea,  în baza grilei de evaluare, a notelor conceptuale depuse. Ulterior, comisia urmează să prezinte membrilor CRD Centru pentru selectarea și aprobarea acestora în conformitate cu cerințele din punct de vedere administrativ și a respectării criteriilor de eligibilitate. Următoarea ședință a CRD Centru este planificată pentru data de 17 mai.

După examinarea notelor conceptuale, urmează anunțarea proiectelor care au fost promovate pentru cea de-a II-a etapă a concursului, unde aplicanții vor elabora și depune cererile complete de finanțare în rezultatul notelor conceptuale selectate și aprobate de către CRD Centru.

Amintim că din momentul lansării ADR Centru, aprilie 2010, și pînă în prezent agenția a realizat cu succes 21 de proiecte regionale în valoare de circa 250 milioane lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională(FNDR) și aproximativ 50 milioane lei din sursele donatorilor externi. Mai multe detalii despre proiectele implementate găsiți pe site-ul oficial al ADR Centru.