Prima   -  Noutăți - Oficiali ai MDRC și UE au discutat despre cadrul instituţional şi mecanismul de coordonare a asistenţei externe acordate Republicii Moldova

Oficiali ai MDRC și UE au discutat despre cadrul instituţional şi mecanismul de coordonare a asistenţei externe acordate Republicii Moldova

   
12.05.2016   555 Accesări  

Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatol Usatîi împreună cu Hannes Aarma, Înalt Consilier UE în domeniul asistenței externe și Matija Derk,  Înalt Consilier UE în domeniul dezvoltării regionale au discutat, în după amiaza zilei de ieri, 11 mai 2016, despre cadrul instituţional şi mecanismul de coordonare a asistenţei externe acordate Republicii Moldova. Întrevederea oficială a avut loc la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), iar subiectele discutate  au fost în conformitate cu Hotărîrea de Guvern Nr. 561.

În cadrul dialogului viceminstrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatol Usatîi a prezentat proiectele realizate de MDRC și Agențiile de Dezvoltare Regională cu susținerea financiară a organizaţiilor internaţionale şi a ţărilor donatoare.

"Am avut onoarea să discutăm despre suportul acordat de țările membre UE  cetățenilor Republicii Moldova. Am nominalizat proiectele de dezvoltare regională care au contribuit la dezvoltarea localităților și a îmbunătățit condițiilor de trai pentru cetățenii țării noastre, precum și am prezentat cadrul instituțional în implementarea politicilor de dezvoltare regională", a precizat viceministrul Anatol Usatîi.

La rîndul său, Hannes Aarma, Înalt Consilier al UE în domeniul asistenței externe în cadrul Cancelariei de Stat, a menţionat importanţa cooperării și colaborării eficiente dintre instituții și a subliniat necesitatea dezvoltării mecanismului de coordonare interinstituțională.

         Totodată, subiect de discuție a constituit și modalitatea de raportare a realizărilor, conform Acordului de Asociere semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană în anul 2014.

         Reamintim că din luna martie a anului curent, în cadrul MDRC, activează Înaltul Consilier UE în domeniul dezvoltării regionale, Matija Derk,  care a fost numit  în contextul lansării celei de-a IV etape a Programului  "Misiunea Înalților Consilieri UE pentru Republica Moldova".


 

12 mai 2016

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor