Prima   -  Noutăți - Sesiune de informare a ONG-urilor în cadrul Proiectului "Dunărea Unește"

Sesiune de informare a ONG-urilor în cadrul Proiectului "Dunărea Unește"

   
13.05.2016   1314 Accesări  

Ieri, 12 mai 2016, în incinta Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC), a avut loc o sesiune de informare a ONG-urilor cu privire la oportunitățile Strategiei UE pentru regiunea Dunării (SUERD).  Scopul evenimentului a fost discutarea instrumentelor financiare existente pentru inițiativele Dunărene, de asemenea, dezvoltarea parteneriatelor cu instituțiile interesate din țară dar și din celelalte 13 țări participante la Strategie.

Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Coordonator  național SUERD în Republica Moldova, Anatol Usatîi a vorbit despre oportunităţile şi provocările în procesul promovării SUERD la nivel naţional şi regional, menţionînd despre  importanţa implicării ONG-urilor  în procesul de implimentare a SUERD cît şi a programelor de cooperare transfrontalieră.

La şedinţă au fost prezenţi Oriol Irina,  reprezentant a Agenției Austriece de Dezvoltare (ADA) în Republica Moldova, care a venit cu un mesaj de salut; Marian Căpraru , managerul Proiectului "Dunărea Unește", care a făcut o prezentare generală a Proiectului şi Oxana Paierele, şef Direcţia relaţii internaţionale şi atragerea investiţiilor, MDRC, care a expus priorităţile SUERD şi cadrul instituţional existent.

Pe parcursul evenimentului s-a reiterat gratitudinea pentru suportul acordat de Uniunea Europeană în procesul implementării inițiativelor conforme priorităților SUERD şi în special partenerului Proiectului „Dunărea Unește", Agenției Austriece de Dezvoltare, cu suportul căreia  a devenit posibilă promovarea activă și dinamizarea procesului consultativ în cadrul Strategiei.

Menţionăm că Republica Moldova este parte a Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării din anul 2010, iar Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor este coordonator al implementării și promovării acesteia în țara noastră. Scopul proiectului este fortificarea capacităților de coordonare și promovare a SUERD  în Republica Moldova, inclusiv a programelor transfrontaliere și transnaționale. Astfel, acțiunile planificate vor crea condițiile necesare inițierii unor noi parteneriate și dinamizării participării țării noastre în cadrul programelor regionale ale UE.

13 mai 2016

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor