Prima   -  Noutăți - Programul de instruire ”Utilizarea statisticii regionale pentru planificare la nivel local și regional” a demarat la Costești, Ialoveni

Programul de instruire ”Utilizarea statisticii regionale pentru planificare la nivel local și regional” a demarat la Costești, Ialoveni

   
18.05.2016   1129 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Centru în colaborare cu Proiectul „Îmbunătățirea statisticii regionale în Republica Moldova" (STATREG), organizează în perioada 18-19 mai 2016 un workshop Regional: "Utilizarea Statisticii Regionale în Planificarea Locală și Regională".

Acest Program de instruire este realizat în cadrul Proiectului "Îmbunătățirea statisticii regionale în Republica Moldova" (STATREG), implementat cu suportul Uniunii Europene.

Scopul programului de instruire este de a contribui la dezvoltarea competențelor de utilizare avansată a statisticii regionale în planificarea strategică la nivel local și regional.

Programul se adresează persoanelor implicate în managementul politicilor publice, în special celor implicați în elaborarea strategiilor și programelor de dezvoltare locală și regională din cadrul regiunii de dezvoltare (membrii grupurilor de planificare la nivel regional, specialiști ai consiliilor raionale etc.).

Workshopul Regional întrunește membrii Grupului de Lucru Regional Sectorial (GLRS) în domeniul creșterii atractivității turistice și în domeniul dezvoltării infrastructurii de afaceri delegați din toate cele 13 raioane ale Regiunii Centru.

Participanții la instruire analizează importanța statisticile regionale în planificarea strategica. Aici vor fi stabilite rolurile actorilor regionali în planificarea strategică, dar și nevoia de statistici regionale.

Pe parcursul celor doluă zile de instruire va fi analizată situația curentă, va fi definitivat scopul și structura unei analize, dar și analiza tendințelor de utilizare a statisticilor regionale.