Prima   -  Noutăți - GIZ va susține în continuare dezvoltarea regională în Republica Moldova

GIZ va susține în continuare dezvoltarea regională în Republica Moldova

   
03.06.2016   1077 Accesări  

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca a discutat ieri, 2 iunie, cu Christoph Beier, Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), despre importanța continuării colaborării în vederea promovării dezvoltării regionale în țara noastră.

 În cadrul dialogului Vicepreşedintele Beier a apreciat cooperarea de succes, din ultimii ani, dintre GIZ şi autorităţile naţionale ale Republicii Moldova, subliniind corelarea eficientă a acțiunilor de sporire a capacităţilor instituţionale ale administraţiilor publice locale cu suportul financiare din partea Guvernului federal pentru proiectele de modernizare a serviciilor locale. De asemenea, oficialul a precizat că o asemenea cooperare și colaborare contribuie la îmbunătăţirea nivelului de trai a cetăţenilor din Republica Moldova.

 La rândul său, Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca a accentuat conlucrarea de success cu experţii GIZ şi rezultatele benefice ale asistenţei tehnice şi financiare pentru comunităţile locale din țara noastră."În cadrul dialogului am specificat eforturile comune de realizare, transparent şi conform celor mai bune practici, a politicilor de dezvoltare regională, inclusiv perfecţionarea legislaţiei în domeniu, precum și implementarea unor proceduri şi instrumente noi, conform Strategiei naţionale de dezvoltare regională", a precizat Ministrul Vasile Bîtca.

 Vicepreşedintele Beier a reconfirmat angajamentul de a susţine în continuare proiecte noi de modernizare a Republicii Moldova, apreciind potenţialul considerabil de dezvoltare al ţării noastre.

 Amintim că întrevederea oficialilor a avut loc în cadrul Forumului German Habitat, desfășurat în perioada 1-2 iunie, la Berlin.