Prima   -  Noutăți - Noi oportunități de dezvoltare a Republicii Moldova prezentate la cea de-a II-a ediție a Forumului de Afaceri al Diasporei

Noi oportunități de dezvoltare a Republicii Moldova prezentate la cea de-a II-a ediție a Forumului de Afaceri al Diasporei

   
22.08.2016   2124 Accesări  

Biroul pentru Relații cu Diaspora al Cancelariei de Stat a organizat, ieri, 21 august 2016, a doua ediție a Forumului de Afaceri al Diasporei / Diaspora Business Forum. Evenimentul s-a desfășurat sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, cu susținerea organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), misiunea în Moldova, a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). 

Forumul de Afaceri al Diasporei, cu genericul „Oportunități de dezvoltare locală", a reunit la Chișinău oameni de afaceri și manageri de top ai companiilor din străinătate, originari din Republica Moldova din peste 25 de țări, oficiali guvernamentali, factori de decizie, precum și reprezentanți ai mediului privat din țară. La întrunire au participat și reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru. Viorel Jardan, director ADR Centru, a subliniat importanța participării la astfel de reuniuni. „Asistăm astăzi la un eveniment foarte important. Aici pot fi stabilite relații de colaborare și parteneriate durabile care vor favoriza implementarea proiectelor de dezvoltare a regiunilor țării noastre și vor duce la creșterea bunăstării populației" a mai adăugat reprezentantul ADR Centru. 

Scopul reuniunii este de a facilita investițiile directe ale diasporei în Republica Moldova, de a crea rețele de excelență în afaceri și parteneriate de afaceri mutual benefice, precum și de a stabili un dialog continuu între participanți. 

Agenda forumului a cuprins teme de discuții de posibil interes pentru oamenii de afaceri din diasporă: „Oportunități de dezvoltare locală și regională"; „Modernizarea sectorului agroalimentar"; „Viitorul domeniului IT și BPO în Republica Moldova". 

În același timp, participanții la forum au avut posibilitatea să afle care sunt trendurile economice, proiectele de importanță națională și oportunitățile de ivesții directe ale diasporei în Republica Moldova. 

Diaspora Business Forum e o platformă unică de comunicare și intracțune directă dintre factorii de decizie din țară și potențialii investitori, prin care este reiterată importanța diasporei ca partener de încredere al Guvernului și mediului de afaceri din Republica Moldova.