Prima   -  Noutăți - STOP depunerii cererilor de finanțare pentru Concursul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională 2017-2020

STOP depunerii cererilor de finanțare pentru Concursul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională 2017-2020

   
22.08.2016   1637 Accesări  

Etapa a II-a a Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020 a luat sfîrșit, astăzi, 22 august, ora 16.00. Astfel, s-au scurs cele 90 de zile în care reprezentanții autoritățile publice locale din Regiunea Centru au fost ghidați pentru a completa calitativ cererile de finanțare și a depune dosarul la agenție. Pachetele care conțin dosarul complet pe proiect au fost depuse la sediul ADR Centru, or. Ialoveni, str. Al-dru cel Bun, 33, etajul 4.

Precizăm că Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a lansat cel de-al II lea concurs de selectare a proiectelor ce vor fi finanțate din Fondul National de Dezvoltare Regionala (FNDR), în perioada anilor 2017-2020, pe data de 25 martie curent. Din data de 15 martie și pînă pe 3 mai, s-a desfășurat prima etapă a concursului, timp în care APL de nivelul I și II au depus notele conceptuale de proiect.

Amintim că din cele 143 de note conceptuale depuse, în Regiunea Centru,  în cadrul Concursului de Propuneri de Proiecte din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru anii 2017-2020 în cea de-a II-a etapă, au fost promovate 84 de idei de proiecte. 

Ulterior, pentru cei promovați în cea de-a II-a etapă, în perioada  09-17 iunie curent, s-au desfășurat atelierele de informare unde s-au întrunit aplicanții proiectelor conform domeniilor de intervenție specifice precum: managementul deșeurilor solide, dezvoltarea infrastructurii de afaceri, sporirea atractivității turistice, infrastructura drumurilor regionale și locale și eficiența energetică a clădirilor publice

Aplicanții au fost informați despre modalitatea completării corecte a cererii de finanțare, anexelor acesteia și procedura de depunere a cererii complete de finanțare, conform instrucțiunii pentru utilizatori și în termenul stabilit.

În zilele următoare Comisia de concurs se va întruni pentru deschiderea pachetelor depuse și evaluarea cererilor de finanțare în conformitate cu criteriile stabilite inițial.