Prima   -  Noutăți - Reprezentanții APL din Polonia fortifica cooperarea cu primarii moldoveni

Reprezentanții APL din Polonia fortifica cooperarea cu primarii moldoveni

   
24.09.2016   974 Accesări  

Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatol Usatîi a avut ieri, 23 septembrie curent, o întrevedere oficială cu un grup de reprezentanți ai autorităților publice locale din orașul Tomaszów Mazowiecki, Polonia, care în săptămîna curentă, efectuează o vizită de lucru în țara noastră, pentru a fortifica cooperarea cu primarii moldoveni. 

"Colegii din Polonia ne-au ajutat mult să îmbunătățim Strategia Națională de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020, inclusiv pe segmentul dezvoltării urbane. Din colaborarea moldo-poloneză, am beneficiat de proiecte de dezvoltare a capacităților, schimb de experiență și bune practici, proiecte de infrastructură, etc. Sperăm că realizînd întrevederi ale reprezentanților autorităților publice locale (APL) din ambele țări vom reuși să promovăm dezvoltarea echilibrată a orașelor țării noastre și să contribuim la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru concetățenii noștri, prin prisma dezvoltării regionale", a subliniat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatol Usatîi în cadrul întrevederii cu reprezentanții APL din Polonia. 

"Deși cooperăm de mai mulți ani cu instituțiile din Polonia în baza suportului Guvernului Poloniei, totuși există mai multe programe Europene prin care se facilitează preluarea experienței și implementarea unor inițiative locale concrete pe teritoriul țărilor din parteneriatul estic, precum este și Republica Moldova. În baza acestor programe putem replica bunele practici din țara care are o rată foarte bună de absorbție a fondurilor Europene", a menționat Oxana Paierele, șef Direcția relații internaționale și atragerea investițiilor.

"În cadrul vizitei în țara dumneavoastră, am avut onoarea să semnăm un acord de colaborare cu orașul Hîncești, ce ne va permite să realizăm un schimb de experiență cu autoritățile locale în vederea dezvoltării infrastructurii localității. Ne bucurăm că sunteți dispuși să preluați experiența țării noastre la acest capitol, iar astfel, să intensificăm cooperarea și colaborarea moldo-poloneză pentru dezvoltarea proiectelor comune", a menționat domnul Marcin Witko, președintele consiliului local al orașului Tomaszów Mazowiecki din Polonia.

Membrii delegației polone au apreciat entuziasmul și responsabilitatea autorităților publice centrale și locale în realizarea priorităților de dezvoltare și și-au confirmat disponibilitatea pentru promovarea în țara noastră, a mai multor proiecte comune.


  24 septembrie 2016

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării regionale și Construcțiilor