Prima   -  Noutăți - Carnavalul aniversar Bostaniada 2016 a reunit iubitorii de bostan la Gradina Botanică din Chișinău

Carnavalul aniversar Bostaniada 2016 a reunit iubitorii de bostan la Gradina Botanică din Chișinău

   
26.09.2016   1054 Accesări  

Festivalul etno gastronomic BOSTANIADA a ajuns la ediția aniversară de cinci ani și cu acest prilej evenimentul s-a desfășurat în orașul Chișinău.

Carnavalul aniversat a fost susținut de ADR Centru, instituție care încurajează desfășurarea tuturor inițiativelor frumoase de promovare a Regiunii Centru. Astfel, pe parcursul zilelor de 24 și 25 septembrie curent, echipa ADR Centru a fost alături de organizatorii evenimentului, la Grădina Botanică, unde s-au adunat toți iubitorii de bostan și tradiții frumoase.
Ediția 2016 în stil de Carnaval Aniversar, pe lângă elementele tradiționale de iarmaroc și gastronomie tradițională, a inclus parade costumate, performanțe de orchestre de percuții, jonglori, piruieți și acrobați, prezentări de gimnastică estetică, master-classuri și prezentări de Samba dans.

Evenimentul culminant al zilei de sâmbătă a fost un spectacol de dans în evoluarea ansamblului academic de stat JOC, urmat de un show extravagant de circ de noapte, iar duminică oaspeții au fost alintați cu un concert extraordinar de Alex Calancea Band urmat de focuri de artificii.

Ca și în ceilalți ani, fermierii au concurat pentru cel mai greu bostan. Astfel, cel mai mare bostan a cîntărit  aproximativ 300 de kilograme și a fost crescut în grădina unui gospodar din satul Ratuș, raionul Criuleni.

Copiii de până la 12 ani au participat la concursul desenelor cu bostani, câștigătorul devenind, după tradiție, logoul următoarei ediții.