Prima   -  Noutăți - Anatol Usatîi: ”Republica Moldova este interesată de intensificarea colaborării bilaterale cu Polonia în domeniul dezvoltării afacerilor și turismului”

Anatol Usatîi: ”Republica Moldova este interesată de intensificarea colaborării bilaterale cu Polonia în domeniul dezvoltării afacerilor și turismului”

   
08.11.2016   513 Accesări  

Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatol Usatîi s-a întîlnit, luni, 7 noiembrie, curent, cu Andrzej Kita, Consul Onorific al Republicii Moldova în Lublin, Polonia, context în care a punctat oportunitățile de colaborare bilaterală și interesul sporit al ambelor țări în vederea dinamizării colaborării moldo-polone. Discuțiile au fost purtate în cadrul unei întrevederi oficiale la Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Astfel, în timpul întrevederii a fost menționată importanța intensificării comunicării și cooperării bilaterale prin realizarea schimbului de experiență și bune practici privind implementarea proiectelor de dezvoltare în domeniul economic și dezvoltarea turismului, precum și organizarea unor forumuri ale oamenilor de afaceri din ambele țări.

"Republica Moldova este interesată de intensificarea colaborării cu Polonia în domeniul dezvoltării afacerilor și turismului și în acest context, am discutat acțiunile prioritare, în vederea dezvoltării proiectelor comune și intensificării cooperării bilaterale", a precizat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatol Usatîi, în cadrul întrevederii.

În cadrul discuțiilor oficialii au realizat un schimb de opinii privind posibilitățile de dinamizare a colaborării prin proiectele de dezvoltare în regiunile țării. Anatol Usatîi a ținut să menționeze  importanța suportului oferit de partenerii din Polonia în elaborarea noii Strategii Naționale de Dezvoltare Regională 2016-2020.

Menționăm, în perioada 6-9 noiembrie curent, Consul Onorific al Republicii Moldova la Lublin, Polonia, dl Andrzej Kita, efectuează o vizită de lucru în țara noastră cu scopul de a dinamiza relațiile de colaborare moldo-poloneze.

În acest context,  oficialul a fost însoțit de Karol KUBICA, Secretar al CO Kita, Agnieszka GASIOR-MAZUR, Președintele Clubului de Afaceri de la Lublin, Janusz SPAK, Starosta powiatului Krasnystaw, Slawomir KAMINSKI, Purtătorul de cuvând al powiatului Krasnystaw, Witold POPIOŁEK, Starosta powiatului Puławy și Andrzej WENERSKI, Administrația powiatului Puławy.