Prima   -  Noutăți - Cel mai bun Incubator de Afaceri al anului 2016 este din Regiunea Centru

Cel mai bun Incubator de Afaceri al anului 2016 este din Regiunea Centru

   
22.12.2016   1577 Accesări  

Incubatorul de Afaceri din Nisporeni a fost desemnat cel mai bun incubator al anului 2016 la concursul organizat de ODIMM și Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova. Concursul numit „Incubatorul de Afaceri al anului" este la cea de-a II ediție și evidențiază toate reușitele și bunele practici înregistrate de incubator și creează noi posibilități de dezvoltare a sectorului IMM în regiuni, contribuind la dezvoltarea economică a țării.

Vitalie Iurcu, viceministru al Economiei, a felicitat învingătorul concursului şi a apreciat performanțele obținute în anul curent de către Incubatorul de la Nisporeni, menționând că eforturile pe care le depun administratorii incubatoarelor de afaceri, contribuie la dezvoltarea economiei regionale, stimulează crearea companiilor noi și contribuie la crearea de noi locuri de muncă.

Incubatorul de Afaceri din Nisporeni este o instituţie non-profit, ce oferă antreprenorilor cu idei şi planuri de afaceri şansa de a le realiza într-un mediu favorabil. Deschiderea oficială a Incubatorului a avut loc la 30 iulie 2014. În cadrul Incubatorului activează 29 de întreprinderi în domeniul producerii și prestări servicii. Cifra de afaceri a companiilor se ridică la aproximativ 36 mln. de lei, iar suma impozitelor achitate este de 1,2 mln. de lei.

Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova a fost creată de către ODIMM cu suportul Uniunii Europene în anul 2013. În prezent, rețeaua include nouă incubatoare, iar în 2017 se preconizează deschiderea a încă două - la Cahul și Călărași. Actualmente, în cele nouă incubatoare activează 147 de companii rezidente, care oferă 660 locuri de muncă.