Prima   -  Noutăți - ADR Centru și ODIMM prin încheierea Acordului de Colaborare vor promova oportunitățile de dezvoltare a sectorului IMM din Regiunea Centru

ADR Centru și ODIMM prin încheierea Acordului de Colaborare vor promova oportunitățile de dezvoltare a sectorului IMM din Regiunea Centru

   
20.01.2017   23378 Accesări  

      Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM)  au semnat astăzi, 20 ianuarie 2017 acordul de colaborare ce are drept obiectiv principal promovarea oportunităților de dezvoltare a IMM-lor din Regiunea Centru Republica Moldova. Parteneriatul creat își are ca scop realizarea obiectivului prin diverse acțiuni cum ar fi: dezvoltarea abilităților și culturii antreprenoriale, dezvoltarea infrastructurii de suport în afaceri, facilitarea accesului IMM-urilor la resursele financiare și facilitarea accesului la informaţii.

  În urma semnării acordului ambele părți vor beneficia de suport și asistență profesională reciprocă  în baza activităților și competențelor în domeniu. ADR Centru urmează să beneficieze de sprijinul ODIMM prin facilitarea accesului la bazele de date ale ODIMM, organizarea unor activități comune de promovare a intereselor IMM, deasemenea ODIMM va contribui la elaborarea cererilor de finanțare nerambursabile.

  Prin acordul semnat ADR Centru își propune efectuarea analizei de dezvoltare social-economică din regiune precum și a planurilor, programelor și proiectelor de dezvoltare regională în baza experiențelor acumulate.

  În cadrul evenimentului Iuliana Iabanji a menționat că pe parcursul anului curent, vor fi organizate un șir de evenimente cu tematica dezvoltării regionale pentru a promova cooperarea dintre autoritățile publice, întreprinderile mici și mijlocii, instituțiile de învățământ și alți actori cheie pentru dezvoltarea competitivității regiunilor. Deasemenea directorul ODIMM a subliniat că organizația va continua să susțină inițiativele ce oferă sprijin regiunilor în atragerea și implementarea noilor mecanisme de consolidare a competitivității regionale, precizînd că un prim pas în acest sens, sunt Acordurile de parteneriat semnate,  cu cele patru Agențiile de Dezvoltare Regională.

  ODIMM este o instituție publică, necomercială, non-profit care activează în coordonarea Ministerului Economiei şi cu alte autorităţi centrale şi locale, asociaţii de afaceri, prestatorii de suport în afaceri şi IMM. Misiunea acestei organizații este de a contribui la sporirea competitivităţii economiei naţionale prin susţinerea dezvoltării sectorului IMM.

  Încheierea acordului de colaborare va contribui la consolidarea capacităților necesare pentru a identifica practici relevante pentru creșterea competitivității regionale.


 

Semnarea Acordului de Colaborare Semnarea Acordului de Colaborare Semnarea Acordului de Colaborare Semnarea Acordului de Colaborare