Prima   -  Noutăți - În raioanele Ialoveni, Fălești, Florești, Glodeni, Sîngerei, Soroca și Căușeni vor fi inițiate proiecte de aprovizionarea cu apă și sanitație a cetățenilor

În raioanele Ialoveni, Fălești, Florești, Glodeni, Sîngerei, Soroca și Căușeni vor fi inițiate proiecte de aprovizionarea cu apă și sanitație a cetățenilor

   
27.01.2017   215 Accesări  

În raioanele Ialoveni Fălești, Florești, Glodeni, Sîngerei, Soroca și Căușeni vor fi inițiate, în acest an, proiecte de dezvoltare ce vor asigura aprovizionarea cu apă și sanitație a cetățenilor. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a discutat astăzi, în cadrul unei ședințe despre proiectele ce vor fi inițiate în anul curent cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

 "După aprobarea, în ședință de Guvern, a Documentului Unic de Program era necesară întrunirea pentru a discuta și a stabili care sunt proiectele ce vor fi inițiate în anul curent. În acest sens, menționez că vor fi inițiate 28 proiecte în sectoarele apă și canalizare, eficiență energetică, infrastructura drumurilor, dezvoltarea infrastructurii de afaceri și turism. Suma totală aprobată din FNDR pentru anul 2017 este de circa 186 milioane de lei", a subliniat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în cadrul ședinței CNCDR.

Amintim, cabinetul de miniştri a aprobat,  săptămîna curentă, Documentul Unic de Program pentru anii 2017 - 2020, care include lista proiectelor finanţate din Bugetul de stat. În  total au fost selectate 52 de proiecte noi şi aprobată continuarea finanţării pentru 10 proiecte lansate anterior, dintre care: în regiunea Centru - 26, Nord - 19, Sud - 12 şi în UTA Găgăuzia - 5. Pentru implementarea acestora, din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională vor fi alocaţi peste 1,46 miliarde de lei, pe parcursul a patru ani.

Menționăm, proiectele prioritare de dezvoltare regională au fost selectate în baza unui concurs public, organizat pe parcursul anului 2016 de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor. Câştigătorii au fost desemnaţi de o comisie din care au făcut parte reprezentați ai diferitor autorități publice centrale  şi experţi internaţionali.

 

  Anexa 1 La Decizia CNCDR 1-17 Din 27.01.2017 by Lilia Țurcan on Scribd

 

 

Arrow Prev

              

          

Arrow Next