Prima   -  Noutăți - Vizită de lucru la proiectele regionale noi aprobate pentru finanțare din Nisporeni și Călărași

Vizită de lucru la proiectele regionale noi aprobate pentru finanțare din Nisporeni și Călărași

   
17.02.2017   2655 Accesări  

Astăzi,  17 februarie, în Regiunea Centru au continuat vizitele în teren la proiectele regionale noi din raioanele Nisporeni și Călărași.

Echipa de monitorizare din care fac parte șeful Direcţiei relaţii cu instituţiile de dezvoltare regională, Eduard Ungureanu, directorul ADR Centru, Viorel Jardan și  reprezentanții secției managementul proiectelor, au pornit în această dimineață spre Nisporeni, acolo unde urmează să demareze proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii de turism de masă din regiunea Centru". În urma realizării acestui proiect Consiliul raional Nisporeni își dorește să intensifice dezvoltarea potenţialului turistic al regiunii, prin amenajarea unor atracţii ale turismului cultural şi sportiv. Astfel, aici, urmează să fie construit un stadion modern pentru diversificarea formelor de turism în Regiunea Centru prin susţinerea turismului de masă la obiectele culturale, religioase şi sportive din regiune, dar și dezvoltarea potențialului turistic cultural, sportiv, natural al RDC prin reabilitarea infrastructurii turismului de masă și echiparea Centrelor de Informare Turistică.

Echipa de monitorizare și-a încheiat vizita la Călărași, unde au discutat cu reprezentanții Consiliului raional Călărași despre proiectul „Valorificarea potențialului turistic al regiunii de dezvoltare Centru a RM, r-le Strășeni, Călărași, Nisporeni și Ungheni". Aplicanții proiectului urmăresc dezvoltarea economică durabilă şi competitivă a regiunii Centru în raza raioanelor enumerate mai sus. Ca și activități planificate în cadrul acestui proiect se pot enumăra: Reparaţia străzii Mihai Eminescu din or. Călăraşi; renovarea/reparaţia drumului local de acces din satul Palanca, com. Hîrjăuca; amenajarea a 6 popasuri turistice cu infrastructură conexă de utilitate publică, localizate în or. Călăraşi, sat. Săseni, sat. Palanca, sat. Țigănești, sat. Iurceni, sat. Vărzărești; instalarea indicatoarelor şi panourilor turistice; crearea unui Centru Regional de dezvoltare şi promovare a Turismului în or. Călăraşi; crearea a 4 itinerare turistice noi în regiunea Centru; construcţia unei Scene de Amfiteatru în or. Călărași; reabilitarea Muzeului de Istorie şi Etnografie din or. Călăraşi; reamenajarea Parcului „Aleea Clasicilor" din or. Călăraşi; precum și informarea şi conştientizarea cetăţenilor şi diversificarea instrumentelor de promovare turistică.

Proiectele noi care au fost aprobate din FNDR pentru anul 2017 par a fi foarte ambițioase și realizarea acestora cu succes va spori dezvoltarea regiunii și creșterea economico-socială a acesteia.

În timpul inspectării la fața locului echipa de monitorizare de comun accord cu aplicanții proiectelor au convenit ca în scurt timp să fie desemnat managerul local pentru fiecare dintre proiecte, iar în cele ce urmează aplicanții vor coordona documentația cu specialiștii ADR Centru pentru inițierea procedurilor de achiziții publice și demararea propriu-zisă a proiectelor regionale.