Prima   -  Noutăți - La Chișinău a fost deschisă expoziția „Moldconstruct-2017”, ediţia a XXII-a

La Chișinău a fost deschisă expoziția „Moldconstruct-2017”, ediţia a XXII-a

   
22.03.2017   939 Accesări  

La Chișinău astăzi, a fost deschisă cea de-a XXII-a ediție a expoziției „Moldconstruct-2017". În cadrul acțiunii, de la Moldexpo, sunt prezentate  diferite materiale pentru lucrările de construcţii, comunicaţii inginereşti şi mijloace tehnice speciale. Tradiţional, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor participă la eveniment pentru a susține și a promova noile tehnologii în domeniul construcţiilor, materialelor de construcţie, inclusiv, standardele şi normativele în domeniu.

"Mă bucur să salut peste 135 de  întreprinderi și organizații din domeniul construcțiilor din România, Germania, Ucraina,  Federația Rusă, Republica Belarus și Republica Moldova. Expoziţiile specializate constituie un promotor al stabilirii relațiilor de colaborare şi încheiere a contractelor de afaceri între producători şi consumatori, ceea ce oferă  o dezvoltare economică regiunilor țării. Sunt convins că expoziţia „Moldconstruct-2017" va oferi condițiile necesare unei dezvoltări durabile a ramurii construcțiilor și va impulsiona activitatea tuturor actorilor din domeniu", a subliniat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca în debutul ceremoniei de deschidere a expoziției.

Totodată, oficialul a menționat că expoziția constituie o oportunitate pentru reprezentanții administrației publice locale și agenţii economici în vederea familiarizării acestora cu noile tehnologii, materiale de construcții noi, procedurile de achiziţii publice și cunoașterea legislației în domeniu. 

 Precizăm, participanţii autohtoni şi din străinătate  îşi vor extinde spaţiile expoziţionale, în perioada 22 - 26 martie 2016,  și vor propune noi soluţii, idei originale, realizări şi succese în domeniile de referinţă.

Evenimentul are obiectivul să contribuie la dezvoltarea pieţei   de construcţii, la stabilirea contactelor de afaceri pe plan internaţional, la un schimb de experienţă și bune practici dintre specialişti.

 

22 martie 2013

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării regionale și Construcțiilor