Prima   -  Noutăți - Daniel McCormack, ofițer Superior de Politici în cadrul Ministerului Federal al Germaniei pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) a efectuat o vizită de informare la MDRC

Daniel McCormack, ofițer Superior de Politici în cadrul Ministerului Federal al Germaniei pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) a efectuat o vizită de informare la MDRC

   
29.03.2017   493 Accesări  

Reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) au primit, în după amiaza zilei de ieri, în vizită de informare pe Daniel McCormack, ofițer Superior de Politici, în cadrul Direcției Europa de Est și Sud-Est și Caucazul de Sud din cadrul Ministerului Federal al Germaniei pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ). Oficialul a fost însoțit de Ulrich Kleppmann, Secretar 1 și șeful Secției cooperare și dezvoltare economică a Ambasadei Germaniei în Republica Moldova.  

Oficialii au avut drept scop cunoașterea principalelor aspecte de colaborare  ale Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor cu Ministerul Federal al Germaniei pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

În acest context, reprezentanții ministerului au prezentat proiectele de dezvoltare realizate cu suportul GIZ din sursele financiare ale BMZ și a altor Ministere Federale Germane, realizate în perioada 2012-2014, au făcut o sinteză a colaborării moldo-germane în perioada 2015-2016 și au punctat cîteva propuneri pentru dezvoltarea cooperării.  

Astfel, s-a discutat despre proiectul "Modernizarea serviciilor publice locale (MSPL)" II, pentru perioada 2016-2020", ce va fi realizat cu suportul GIZ în următorii patru ani, menționându-se că obiectivul proiectului este de a îmbunătăți  serviciilor locale din satele și orașele Republicii Moldova prin promovarea politicii de dezvoltare regională.

Menționăm, în cadrul implementării primei etape a proiectului MSPL au fost acordate circa 23,9 mln euro pentru implementarea eficientă a politicii de dezvoltare regională, cu suportul Guvernelor Germaniei, Suediei și României. Pe parcursul a șase ani, Guvernul Germaniei, prin intermediul proiectului MSPL, a susținut dezvoltarea regională din Republica Moldova, astfel prin eforturi comune au fost realizate proiecte pilot ce au îmbunătățit condițiile de trai ale cetățenilor din toate regiunile țării.


 29 martie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor