Prima   -  Noutăți - Construcția Stației de epurare din Telenești este pe ultima sută de metri!

Construcția Stației de epurare din Telenești este pe ultima sută de metri!

   
03.05.2017   802 Accesări  

Ieri, 02 mai, reprezentanții KB-WALKOMA  însoțiți de specialiștii ADR Centru, managerul de proiect din partea USAID și primarul de Telenești s-au întrunit în ultima vizită de monitorizare a șantierului unde se construiește stația de epurate din or. Telenești. Scopul întrunirii a fost monitorizarea gradului de finalizare a lucrărilor și calitatea acestora. Participanții la vizită au stabilit că toate lucrările au fost executate cu respectarea proiectului tehnic și normelor naționale și internaționale de calitate.

Aici, în cadrul proiectului regional „Construcţia staţiei raionale de epurare şi dezvoltare a sistemului public de canalizare şi epurare a apelor uzate la nivel intercomunitar" au fost construite circa 17 km de rețea de canalizare în s. Inești și or. Telenești, 1 Stație de epurare cu o capacitate de 700 m.c/zi în orașul Telenești, 1 stație de pompare în s.Inești  și 2 stații de pompare în oraș.

Suma totală a acestui proiect regional va ajunge la 29 616 867 lei,  dintre care 21 817 792  lei au fost solicitați din Fondul Național de Dezvoltare Regională, ceea ce constituie 73,66% din costul proiectului, inclusiv suma de 498 913 $, care reprezintă finanțare din partea USAID, iar restul 150 000,00 lei va fi suportată de Primăria or. Telenești.

Pentru construcția stației de epurare cu o capacitate de 700 m.c/zi se prevede co-finanțare din partea USAID în valoare de 498 913 $, bani ce vor fi alocați după recepția stației de epurare din partea partenerilor americani.

Primarul orașului Telenești, Vadim Lelic, a mulțumit investitorilor americani pentru sprijinul acordat în vederea creșterii condițiilor de trai pentru locuitorii raionului Telenești.

Totodată directorul ADR Centru, Viorel Jardan,  a menționat că și în continuare vor fi depuse eforturi de menținere ți îmbunătățire a parteneriatelor cu potențialii investitori întru dezvoltarea regiunii Centru și a diminuării disparităților regionale.