Prima   -  Noutăți - Întrevederi bilaterale în cadrul lucrărilor Comisiei Interguvernamentale moldo-române pentru Integrare Europeană

Întrevederi bilaterale în cadrul lucrărilor Comisiei Interguvernamentale moldo-române pentru Integrare Europeană

   
19.05.2017   945 Accesări  

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca împreună cu Secretarul de Stat al ministerului, Dorin Andros s-au întîlnit cu Secretarul de Stat al Ministerul Dezvoltării, Administraţiei şi Fondurilor Europene al României (MDRAPFE), Virgil-Alin Chirilă. Întrevederea a avut loc în cadrul lucrărilor Comisiei Interguvernamentale Republica Moldova - România pentru Integrare Europeană ce s-a desfășurat  astăzi, la Chișinău.

În cadrul dialogului, ministrul Vasile Bîtca și-a exprimat recunoștința față de suportul acordat de Guvernul României țării noastre și a remarcat  principalele succese ale colaborării bilaterale. La fel ministrul a vorbit despre propunerile de proiecte pentru Programul de Cooperare pentru anul 2017.

Secretarul de Stat al Ministerul Dezvoltării, Administrației şi Fondurilor Europene al României (MDRAPFE), Virgil-Alin Chirilă a reconfirmat sprijinul României pentru țara noastră în parcursul european, subliniind disponibilitatea de a oferi schimb de experiență și bune practici în promovarea și realizarea politicii de dezvoltare regională.

Interlocutorii au discutat despre continuarea implementării Acordului interguvernamental privind programul de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 mln euro, despre dezvoltarea cooperării la nivel regional în vederea dezvoltării echilibrate a regiunilor, precum și despre cooperarea în domeniul Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării (SUERD). De asemenea, subiecte de discuție au constituit și aspectele colaborării bilaterale în domeniul standardelor în construcții.  

Totodată, oficialii au precizat că în protocolul ședinței  Comisiei Interguvernamentale Republica Moldova - România pentru Integrare Europeană au fost incluse și principalele proiecte și acțiuni prioritare ce urmează a fi realizate de ministerele omoloage din ambele țări în domeniul dezvoltării regionale.


19 mai 2017

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor