Prima   -  Noutăți - Recepția la terminarea lucrărilor a drumului de ocolire din orașul Hîncești

Recepția la terminarea lucrărilor a drumului de ocolire din orașul Hîncești

   
15.06.2017   324 Accesări  

Membrii Comisiei de recepție la terminarea lucrărilor s-au întrunit astăzi, 15 iunie, la Hîncești, pentru a examina lucrările executate în cea de-a II-a etapă a proiectului regional „Dezvoltarea atractivității economice în sectorul cu potential industrial regional a orașului Hîncești prin construcția capitală a drumului de ocolire.

Aici s-au executat lucrări de construcție a drumului, instalare a bordurei și amenajarea trotuarului, precum și lucrări de terasament cu aplicarea ulterioară a marcajului rutier și instalarea indicatoarelor rutiere.

Participanții la ședința de astăzi au stabilit că toate lucrările au fost executate cu respectarea proiectului tehnic și normelor naționale și internaționale de calitate.

Urmează ca în scurt timp membrii comisiei de recepție să stabilească data pentru organizarea procedurii de recepție finală în urma căreia drumul de ocolire va fi dat în folosință.

Amintim că la sfărșitul anului 2015 au fost recepționate lucrările realizate în cadrul Etapei I a aceluiași proiect. Aici au fost realizate lucrări de reparație a unui segment cu lungimea de circa un km de drum prevăzut în cadrul primei etape a proiectului prin care se asigură îmbunătăţirea accesului spre drumul republican Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Basarabeasca  R3 și Chișinau-Leova R34, care îndeplineste o funcţie deosebită ca drum de ocolire a transportului din direcţia Basarabeasca către direcţia Cahul, Chișinau şi cel mai important către Europa  prin Vama Leușeni.

Prin construcția drumului de ocolire traficul naţional şi internaţional se transferă în afara centrului urban, contribuie la dezvoltarea economică a localităţii şi respectiv se  îmbunătăţesc condiţiile de viaţă a locuitorilor oraşului.  Drumul este important şi pentru sectorul de exploatare a digurilor rîului Cogilnic şi a canalelor de desecare din luncă care deservesc aceste construcţii pe o lungime de peste 20,0 km.

În afară de localitatea orașului Hîncești, drumul dat deschide o mare perspectivă de dezvoltare şi pentru celelalte sate şi localităţi a raioanelor învecinate. 

 
Arrow Prev

              

          

Arrow Next