Prima   -  Noutăți - GIZ va susține în continuare dezvoltarea regională din țara noastră

GIZ va susține în continuare dezvoltarea regională din țara noastră

   
24.06.2017   1023 Accesări  

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca s-a întîlnit, în după amiaza zilei de ieri, cu directorul de țară al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Republica Moldova, Philipp Johannsen, care își încheie misiunea în Republica Moldova. Oficialii și-au amintit cele mai frumoase realizări în cadrul cooperării bilaterale, și-au mulțumit pentru comunicarea sinceră și cooperarea reciprocă eficientă și și-au dorit mult succes.

"Îmi exprim recunoștința pentru munca depusă în promovarea dezvoltării regionale în țara noastră. Îți mulțumesc pentru comunicarea sinceră și profesionalismul cu care ai tratat provocările din domeniu și ne-ai oferit tot suportul personal în realizarea proiectelor și modernizarea serviciilor publice locale din localitățile Republicii Moldova", a precizat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în cadrul întrevederii bilaterale. De asemenea, oficialul i-a mulțumit lui Philipp Johannsen pentru suportul acordat în modernizarea serviciilor publice din țara noastră și i-a dorit mult succes în noua misiune.

Totodată, ministrul a subliniat că Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) rămâne a fi un partener de dezvoltare sigur și de încredere pentru Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), iar colaborarea cu echipa GIZ contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor Republicii Moldova.

La rândul său, Philipp Johannsen a mulțumit MDRC-ului pentru încrederea acordată și pentru colaborarea eficientă și a menționat că GIZ va susține în continuare dezvoltarea regională din Republica Moldova și va contribui la asigurarea unui trai decent pentru moldoveni prin modernizarea serviciilor publice locale.

"Mă bucur că poporul moldovenesc apreciază suportul acordat de Guvernul Germaniei și sunt sigur că istoriile de succes vor continua. Vă doresc succes în promovarea dezvoltării regionale în țara dumneavoastră și mult zel în realizarea proiectelor", a menționat  directorul de țară al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Republica Moldova, Philipp Johannsen.

Amintim,  Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) este o organizație ce implementează proiecte de dezvoltare din numele Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), alte Ministere Federale, precum și alte instituții și organizații internaționale.

GIZ susține procesele complexe de reforme şi schimbări în țările în curs de dezvoltare și cele aflate în tranziție. Toate activitățile GIZ sunt orientate spre îmbunătățirea durabilă a condițiilor de trai și a perspectivelor oamenilor.

Menționăm, GIZ susține dezvoltarea regională din țara noastră prin intermediul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" (MSPL) și are drept scop îmbunătățirea condițiilor generale pentru implementarea politicii de dezvoltare regională orientată către cetățean în sectoarele prioritare de prestare a serviciilor publice locale.  


24 iunie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării regionale și Construcțiilor