Prima   -  Noutăți - Potențialul turistic al Regiunii Centru a fost prezentat în cadrul Simpozionului ”Turism și cultura în Euroregiunea Siret-Prut-Nistru”

Potențialul turistic al Regiunii Centru a fost prezentat în cadrul Simpozionului ”Turism și cultura în Euroregiunea Siret-Prut-Nistru”

   
24.07.2017   1108 Accesări  

Vineri, 21 iulie curent, a avut loc Simpozionul "Turism și cultura în Euroregiunea Siret-Prut-Nistru" în cadrul zilelor orașului Slănic Moldova. Evenimentul a fost organizat de Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru și de către Primaria orașului Slănic Molodva. În cadrul evenimentului a fost prezentat potențialul turistic al Regiunii Centru Republica Moldova și s-a discutat despre promovare turistică reciprocă și construirea de produse turistice comune. 

Acest eveniment, inițiat de primarul localității Slănic, Gheorghe Baciu, reprezintă pentru comunitatea locală slăniceană, o oportunitate semnificativă de a cunoaște și de a dezvolta relații de parteneriat cu principalii actori din mediul socio-economic al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. Cu acest prilej au avut loc o serie de prezentări și dezbateri pe tema dezvoltării și promovării turismului, creării de poduri turistice și culturale între regiunile din România și Republica Moldova, dezvoltării Văii Trotușului și Văii Tazlăului pe baza unor concepte de design sistemic și economie circulară. Au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale din Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, ai ADR Nord-Est România, ADR Centru Republica Moldova, consilieri locali, agenți economici din localitate și din Republica Moldova etc.

În cadrul acestui eveniment a avut loc și semnarea unui Acord de Cooperare între orașul-stațiune Slănic-Moldova și comuna Mileștii Mici, Raionul Ialoveni din Republica Moldova, în vederea promovării schimburilor de bune practici și experiență în domenii de interes reciproc, pentru dezvoltarea echilibrată și durabilă a celor două comunități.

Evenimentul s-a încadrat în tradiționala manifestare ,,Zilele Orașului" Slănic-Moldova care în acest an a fost organizat în perioada 20 - 23 iulie. Cu această ocazie, autoritățile locale au pregătit un program bogat și divers, care a cuprins simpozioane și întâlniri de afaceri, workshop-uri, spectacole de divertisment și expoziții de artă.