Prima   -  Noutăți - Un grup de experți străini împarte din experiența sa în domeniul achizițiilor publice

Un grup de experți străini împarte din experiența sa în domeniul achizițiilor publice

   
17.10.2017   934 Accesări  

O echipă de experți GFA contractați de către GIZ au participat într-o ședință de lucru cu specialiștii ADR în scopul de a oferi suport ADR în elaborarea documentației de licitație pentru proiectele cu finanțare UE. La ședință au participat consultanții GIZ, directorul ADR Centru, specialiștii secției managementul proiectelor și specialistul în achiziții publice. În cadrul întrunirii reprezentanții ADR Centru au făcut o prezentare succintă a proiectelor care urmează a fi implementate pentru obiectivele de investiție pe domeniul eficiență energetică.

Experții GFA au prezentat mai multe aspecte ce țin de componentele tehnice de bază ale proiectelor menționate și termenii de referință care se vor regăsi în documentele de atribuire, grilele de evaluare a ofertelor, asistența lor până la lansările procedurilor de achiziție a serviciilor de proiectare pentru obiectivele menționate. Un alt subiect discutat în cadrul ședinței s-a referit la experiența ADR privind organizarea procedurilor de achiziții, capacitățile de procurare și necesitățile de instruire în domeniul achizițiilor publice a membrilor grupurilor de lucru precum și membrilor comisiilor de evaluare.

Scopul acestei ședințe a fost perfecționarea experienței specialiștilor din cadrul ADR în domeniul proiectelor tehnice elaborate, avizate și verificate, pentru a iniția(în etapa a doua) procedurile de achiziție a lucrărilor de construcție către sfârșitul anului 2018.