Prima   -  Noutăți - Pe 15 septembrie 2018, milioane de oameni vor participa la acțiuni de curățenie în cadrul inițiativei ”World Clean Up Day”

Pe 15 septembrie 2018, milioane de oameni vor participa la acțiuni de curățenie în cadrul inițiativei ”World Clean Up Day”

   
14.09.2018   252 Accesări  

Pe 15 septembrie 2018, peste 380 milioane de oameni din 150 de țări vor participa la acțiuni de curățenie în cadrul inițiativei ”World Clean Up Day”. Este cea mai mare inițiativă civică împotriva problemei globale a gunoiului pe care lumea a văzut-o vreodată, cel mai puternic "val verde" care începe în Japonia și se termină în Hawaii și își propune să  adune 500 milioane tone de gunoi din natură și spații publice.

Alături de acțiunea globală, în Republica Moldova mișcarea socială ”Hai Moldova” își propune să mobilizeze cel puțin 100 mii de cetățeni pentru colectarea a peste o mie de tone de deșeuri din natură și spațiile publice din toată țara.

Mișcarea socială ”Hai Moldova” a reușit să convingă peste 230 000 de oameni să participe la Ziua Națională de Curățeniei, care s-a organizat din 2011 până în 2017. În aprilie 2011 au fost mobilizați 113 600 oameni, iar în mai 2012 – 111 000 oameni. În martie 2018 au fost mobilizați 10 000 chișinăuieni, care au ieșit să facă curat în capitală. În total, în această perioadă voluntarii ”Hai Moldova” au colectat din spațiile verzi peste 15.000 tone de gunoi, din 854 de localități. La acțiune s-au alăturat sute de companii private, instituții de stat și Autorități Publice Centrale și Locale, persoane publice și politicieni.”Let’s Do It! World” este o mișcare civică care a început în Estonia în 2008, când 50 000 de oameni s-au unit pentru a curăța țara în 5 ore. De atunci, mișcarea „Let’s Do It!” A răspândit modelul pentru a face țara curată într-o zi în întreaga lume. Acum, peste 16 milioane de voluntari s-au alăturat acestei mișcări.

În acest context, „Hai Moldova” (reprezentantul mișcării mondiale Let's Do It în Moldova) invită voluntari și coordonatori de echipe să participe la cea mai mare acțiune civică pe care lumea a văzut vreodată.  În cadrul acestui proiect social de amploare, fiecare are oportunitatea de a cunoaște oameni interesanți, de a participa la evenimente atât din Moldova, cât și din străinătate, de a dobândi abilități de leaderism, de a obține un punct de sprijin în profesie.

Doritorii de a adera la rândurile coordonatorilor centrali, pot găsi descrierile posturilor vacante la următorul link https://goo.gl/aaMLw2

Coordonator Local (pentru activiști din regiuni):

Coordonatorii locali din toate colțurile Moldovei (inclusiv și Transnistria) vor avea șansa să organizeze activitatea Ziua Globală a Curățeniei în localitatea, orașul sau chiar în raionul lor, în colaborare cu autoritățile publice locale, ONG-uri, reprezentanți ai afacerilor.

Coordonator Marketing și PR (pentru cei care sunt din Chișinău):

  • muncesc cu rețele de socializare (Facebook, Instagram, ok.ru, vk.com);
  • colaborează cu mass-media;
  • scriu articole în Română și Rusă;

Coordonator Strângerea de Fonduri și Colaborarea cu Partenerii:

  • scriere aplicări pentru granturi și le obține;
  • strînge fonduri pentru activități campaniei Hai Moldova;
  • găsește partenerii strategice din toate domeniile.
  •  

Coordonator Departamentul de Finanțe:

  • gestionează resurse financiare, bugetare și face raportare financiară.

Coordonator pe IT și cartografiere:

•           Manevrarea și deservirea aparatelor tehnice ale organizației;

•           Administrarea web site-ului;

•           Deservirea aplicației de cartografiere și răspunderea la întrebările referitoare la aceasta. Mai mult citește aici

Coordonator de logistică

Îți place să iei sarcina conducerii unui eveniment, cumpărăturilor și restul pregătirilor asupra ta? Te așteptăm la noi! Avem un colectiv bun și biscuiți cu ceai! Lista responsabilităților:

•           Organizarea și răspunderea pentru livrări și materiale;

•           Asigurarea oricăror cumpărături necesare;

•           Dezvoltarea logistică a evenimentelor și a altor activități ale proectului.

Coordonatorul voluntarilor:

•           coordonează activitățile referitoare la voluntari, în cadrul echipei centrale;

•           participă la recrutarea, intervievarea și alegerea voluntarilor;

•           planifică și organizează programe pentru voluntarii noi;

•           participă la întâlnire periodice cu voluntarii și menține relațiile cu ei.

 
Arrow Prev

              

          

Arrow Next