Prima   -  Noutăți - Curînd vor fi reluate lucrările de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul Ungheni – Cetireni – Alexeevca

Curînd vor fi reluate lucrările de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul Ungheni – Cetireni – Alexeevca

   
12.03.2019   1368 Accesări  

Specialiștii în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul ADR Centru, au organizat astăzi, 12 martie, o ședință de lucru cu părțile implicate în proiectul de reabilitare a traseului Ungheni - Cetireni - Alexeevca. Astfel, la ședință au participat reprezentanți ai Consiliului raional Ungheni, responsabilul tehnic contractat pentru acest proiect, dar și reprezentanți ai operatorului economic desemnat pentru realizarea lucrărilor conform proiectului.

Directorul ADR Centru, Viorel Jardan, prezent la ședință, a menționat importanța reluării lucrărilor și îndeplinirea acestora în stricta conformitate cu graficul de execuție stabilit.

Operatorul economic a dat asigurări că lucrările vor fi realizate în termen și în conformitate cu standardele de calitate. Astfel, în scurt timp urmează să fie inițiate lucrările de reabilitare a porțiunii de traseu cuprinsă între localitățile Florițoaia Nouă - Unțești din Municipiul Ungheni. Pentru anul 2019, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, pentru acest proiect, a fost alocată suma de circa 8 mil lei la care se mai adaugă contribuția de 1 mil a Consiliului raional Ungheni.

Acest proiect prevede asigurarea accesului rapid și sigur la serviciile publice: medicale, de învăţământ, administrative, juridice pentru populaţia din regiunea Ungheni- Alexeevca, dar și creşterea  circuitului economic în localitățile din regiunea Ungheni-Alexeevca, cu infrastructura economico-socială deficitară.

Proiectul "Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L392 Ungheni - Cetireni - Alexeevca" este implementat de ADR Centru și finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională, cu participarea consilului raional Ungheni și urmează a fi realizat pînă la sfîrșitul anului 2020.