Prima   -  Noutăți - Așa arată Ziua Europei în Regiunea noastră!

Așa arată Ziua Europei în Regiunea noastră!

   
24.05.2019   1098 Accesări  

Astăzi, 24 mai, echipa ADR Centru în parteneriat cu Centrul Național de Mediu, Primăria orașului Ialoveni și un grup de tineri activi din Regiunea Centru, au organizat o campanie de salubrizare a râului Ișnovăț, afluent important al rîului Bâc ce traversează tot raionul Ialoveni.

Astfel, sub genericul "O regiune mai curată pe calea europeană!" au fost colectați zeci de saci de gunoi, sticle de plastic și alte tipuri de deșeuri, care au fost încărcate în 2 camioane și, cu suportul autorităților locale au fost evacuate către o gunoiște autorizată. 

Cei mai activi participanți au fost premiați cu cîte o minge pentru încurajarea practicării unui stil sănătos de viață. Copiii au fost îndemnați să păstreze curățenia la ei acasă, să promoveze campaniile de colectare a deșeurilor în localitățile de unde vin și să contribuie la promovarea valorilor europene în regiune. 

După colectarea deșeurilor, elevii din Regiunea Centru au avut parte de o excursie în incinta ADR Centru, unde împreună am discutat despre activitatea agenției, domeniile de intervenție ale dezvoltării regionale și acele proiecte, care sunt implementate în regiune cu suportul partenerilor din Europa. 

Acțiunile de salubrizare au devenit o tradiție anuală a echipei ADR Centru. Astfel, la 13 aprilie curent, spiritual civic a unit membrii agenției în jurul activității "Curățenia de primavară". Mică, dar voinică, echipa ADR Centru, înarmată cu mături, lopeți, greble și perii pentru văruit, a pornit marea curățenie. Astfel, spațiul aferent sediului ADR Centru a devenit mult mai curat și îngrijit. Arbuștii au fost curățați, frunzele uscate au fost adunate, trotuarele măturate, bordurile văruite frumos, iar deșeurile evacuate către locul special amenajat.

Fii și tu un exemplu în acest sens! Mobilizează-ți prietenii și organizează acțiuni similare de salubrizare în localitatea ta! Hai să construim Europa la noi acasa, fii parte din cei cărora le pasă!