Prima   -  Noutăți - În orașul Călărași este în plină desfășurare construcţia unei Scene de Amfiteatru

În orașul Călărași este în plină desfășurare construcţia unei Scene de Amfiteatru

   
06.08.2019   2573 Accesări  

Locuitorii din orașul Călărași, dar și cei din împrejurimi, se vor bucura curînd de concerte în aer liber datorită lucrărilor care se desfășoară în prezent pentru construcţia unei Scene de Amfiteatru.

Lucrările se desfășoară în cadrul proiectului regional "Valorificarea potenţialului  turistic al regiunii de centru a R. Moldova (Raioanele Străşeni, Călăraşi, Nisporeni şi Ungheni". Proiectul a fost înaintat spre finanțare din Fondul național pentru dezvoltare regională și este implementat de ADR Centru.

Astfel, ieri, 06 august a.c., o echipă formată din specialiștii agenției, au întreprins o vizită de monitorizare la șantierul de la Călărași, unde au loc lucrările de construcție a Scenei de Amfiteatru. La fața locului s-a stabilit că toate activitățile planificate sunt efectuate în conformitate cu proiectul de execuție, iar antreprenorul a dat asigurări că toate lucrările sunt executate în strictă concordanță cu normele de construcție și în termenii stabiliți.

Pentru lucrările de construcție, pînă la acest moment, au fost alocați circa 7,5 milioane lei. Acest obiectiv urmează să fie finalizat către finele acestui an.

Tot în cadrul acestui proiect au fost amenajate 2 popasuri turistice cu infrastructură conexă de utilitate publică, localizate în sat. Țigănești, raionul Strășeni și sat. Iurceni, raionul Nisporeni. De asemenea, în orașul Călărași, a fost reamenajat Parcul „Aleea Clasicilor".