Prima   -  Noutăți - Lucrările de montare a rețelei de canalizare în orașul Strășeni sunt în plină desfășurare

Lucrările de montare a rețelei de canalizare în orașul Strășeni sunt în plină desfășurare

   
24.09.2019   573 Accesări  

O echipă formată din reprezentanți ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Senec-Pezinok, Slovacia, experți tehnici internaționali, reprezentanți ai Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Republica Moldova și Primăriei municipiului Strășeni și-au dat întilnire, ieri, 23 septembrie, la Strășeni, acolo unde au loc lucrări de montare a canalizării în cadrul proiectului moldo-slovac "Sprijin în dezvoltarea gestionării apelor reziduale în Regiunea Centrală a Moldovei - o mai bună gestionare a apelor uzate pas cu pas" .  

Astfel, echipa de monitorizare a vizitat șantierul de la Strășeni, unde s-a întrunit cu reprezentanții agentului economic responsabil de executarea lucrărilor pentru a discuta despre progresul și calitatea lucrărilor care se execută la moment. Martin Vasko, expert tehnic internațional, în cadrul proiectului "Sprijin în dezvoltarea gestionării apelor reziduale în Regiunea Centrală a Moldovei - o mai bună gestionare a apelor uzate pas cu pas", a împartașit experiența slovacilor la capitolul de executare a lucrărilor de construcție a sistemelor de canalizare, punctând câteva recomandări care ar duce la îmbunătățirea procesului de realizare a lucrărilor prevăzute în proiect și deservirea ulterioară a rețelelor noi construite.

La acest moment au fost construit sistemul de canalizare pe o lungime de aproximativ 1 km din cei 3, 2 km preconizați în proiect.

Obiectivul general al proiectului este de a sprijini dezvoltarea socio-economică durabilă și echitabilă a Regiunii Centru prin intervenții în domeniul de aprovizionare cu apă și sanitație. De asemenea, proiectul urmărește asigurarea consolidării capacităților autorităților publice locale și prestatorilor de servicii, precum și acordarea asistenței tehnice necesare.

Amintim că acest proiect este finanțat de Programul Oficial de Asistență pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid). Bugetul total constituie 221 390 euro, dintre care 199 251 euro - grant, 22 139 euro - cofinanțarea partenerului slovac. 

Tot în cadrul acestui proiect moldo-slovac, în primăvara anului 2020, se va acorda suportul tehnic pentru 12 Întreprinderi Municipale din Regiunea Centru prin dotări în valoare de 1050 euro per întreprindere după ce anul acesta au fost organizate ateliere de lucru privind împărtășirea experienței Slovaciei în domeniul gestionării apelor uzate, dar și o vizită de documentare în Slovacia pentru reprezentanții Întreprinderilor Municipale și APL-urilor din regiune.

 
Arrow Prev

              

          

Arrow Next