Prima   -  Noutăți - Ședință de lucru în cadrul proiectului „Revitalizare Urbană în Republica Moldova”

Ședință de lucru în cadrul proiectului „Revitalizare Urbană în Republica Moldova”

   
24.09.2019   1179 Accesări  

Munca în echipă în cadrul proiectului „Revitalizare Urbană în Republica Moldova" continuă, astfel că de curând a avut loc o ședință de lucru organizată de Solidarity Fund PL în Moldova, în cadrul acestui proiect ambițios de restructurare a orașelor noastre.

La ședință au fost prezentate rezultatele obținute pînă la moment de către orașele participante la proiect. Astfel „localitățile noi", recent incluse în proiect, au vorbit despre mersul progresului în elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană. De exemplu, orașul Rezina se află la etapa identificării zonei de revitalizare, indicatorii necesari fiind deja colectați și analizați, iar municipiul Strășeni la etapa analizei aprofundate a zonei degradate reușind totodată și să organizeze prima ședințe de lucru cu cetățenii.  O altă temă abordată la ședință a fost pașii următori care necesită a fi întreprinși cum ar fi: formularea viziunii și obiectivelor programului, finanțarea și monitorizare revitalizării urbane, formularea ideilor de proiecte etc.

Localitățile care deja au Programele elaborate au descris etapa la care se află în implementarea proiectelor. În acest sens, orașele Ialoveni și Ungheni se afla la etapa de începere a lucrărilor de construcții propriu zise: Școala de arte și biblioteca orășenească (Ialoveni), renovarea clădirii grădiniței de copii (Ungheni).

De asemenea la ședință au fost discutate perspectivele și ideile creării și oficializării rețelelor  de orașe în privința revitalizării urbane.