Prima   -  Noutăți - IMPORTANT! Prima ședință a noii componențe a CRD Centru va avea loc în data de 24 ianuarie

IMPORTANT! Prima ședință a noii componențe a CRD Centru va avea loc în data de 24 ianuarie

   
19.01.2020   1209 Accesări  

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, organizează ședința de constituire a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru (CRD) Centru. Prima ședință a noii componențe a CRD Centru va avea loc vineri, 24 ianuarie, începând cu ora 10.00, în incinta Consiliului raional Ialoveni.

La ședința CRD Centru sunt așteptați reprezentanți ai MADRM, noii membri ai CRD Centru, specialiști din cadrul ADR Centru, reprezentanți mass-media, precum și alte persoane interesate.

În cadrul ședinței vor fi desemnați președintele și vicepreședintele CRD Centru, precum și reprezentantul sectorului privat în cadrul Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR).

Noii membri ai Consiliului vor lua act de rolul și atribuțiile CRD Centru în realizarea obiectivelor de dezvoltare regională, precum și de atribuțiile și activitatea curentă a ADR Centru, instituție ce realizează obiectivele regionale şi naționale de dezvoltare regională în regiunea centrală a Republicii Moldova.

Totodată, membrii CRD vor audia Raportul de implementare a Strategiei de Dezvoltare Regională (SDR) Centru și activității ADR Centru în anul 2019, vor aproba Planul de implementare a SDR Centru și activității operaționale a Agenției pentru anul 2020.

La eveniment sunt invitați jurnaliștii interesați de subiectul dezvoltării regionale. Date de contact pentru informații suplimentare: tel. (268) 2-26-92; e-mail: oficiu.adrc@gmail.com.

Consiliul Regional pentru Dezvoltare este o structură funcțională deliberativă la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare, fără personalitate juridică, având drept scop coordonarea și promovarea obiectivelor politicii de dezvoltare regională la nivel local. În componența Consiliului Regional intră reprezentanți ai autorităților publice locale, desemnați din oficiu - președinți de raioane, primari din cadrul regiunii delegați de către asociația primarilor, reprezentanții sectorului privat și ai societății civile. Numărul total al membrilor Consiliul Regional pentru Dezvoltare Centru este de 52, câte 4 reprezentanți din 13 raioane după cum urmează: Anenii Noi, Călărași, Criuleni, Dubăsari, Hîncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Strășeni, Șoldănești, Telenești și Ungheni.