Prima   -  Noutăți - A fost lansat al II-lea apel de granturi pentru proiecte de dezvoltare a societății civile locale

A fost lansat al II-lea apel de granturi pentru proiecte de dezvoltare a societății civile locale

   
18.03.2020   558 Accesări   moldpres.md

Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova" a lansat cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte. Termenul limită de prezentare a dosarelor de participare este 15 aprilie, transmite MOLDPRES.

Prin intermediul acestui Program de granturi, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, se oferă suport financiar organizațiilor societății civile, regionale și locale, de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pentru susținerea activităților orientate spre promovarea principiilor bunei guvernări.

Obiectivul general al proiectului este să contribuie la dezvoltarea societății civile din țara noastră, care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice. O atenție specială va fi acordată proiectelor ce au drept scop monitorizarea procesului de implementare a Acordului de Asociere R. Moldova - Uniunea Europeană.

În cadrul apelului II de propuneri de proiecte sunt eligibile organizațiile societății civile înregistrate în Moldova, ce își desfășoară activitatea în afara capitalei și sunt direct responsabile de implementarea proiectului. 

Programul de grant include trei categorii de finanțări: granturi pentru inițiative civice (1.000 - 10.000 de euro); granturi pentru proiecte regionale (10.001 - 30.000 de euro) și granturi pentru proiecte naționale (30.001 - 60.000 de euro). Suma totală disponibilă pentru cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte este de un milion de euro, după cum urmează: inițiative civice - circa 40.000 de euro; proiecte regionale - circa 850.000 de euro; proiecte naționale - circa 160.000 de euro.

Durata finanțării proiectelor este de: 6-12 luni pentru inițiative civice și proiecte regionale; 12-16 luni pentru proiecte naționale.

Proiectul Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, oferă în perioada 2019-2021 granturi în valoare de circa trei milioane de euro organizațiilor societății civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău. Proiectul este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent "Expert-Grup", Asociația pentru Democrație Participativă "ADEPT", Asociația pentru Politică Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.   

Arrow Prev

              

          

Arrow Next