Prima   -  Noutăți - Locuitorii din orașul Nisporeni vor beneficia de servicii mai calitative în domeniul alimentării cu apă și sanitației

Locuitorii din orașul Nisporeni vor beneficia de servicii mai calitative în domeniul alimentării cu apă și sanitației

   
12.05.2020   1053 Accesări  

SA „Apa Canal Nisporeni" a fost dotată cu un Generator AGT 7501 HSB, care era foarte necesar în procesul de prestare a serviciului de apă și canalizare pentru locuitorii orașului Nisporeni. Acest generator de curent va facilita livrarea apei către beneficiari în momentele deconectarii energiei electrice, astfel încît procesul de aprovizionare cu apă și sanitație, în orașul Nisporeni, să nu aibă de suferit.

Achiziția a fost făcută în cadrul proiectului moldo-slovac „Sprijin în dezvoltarea gestionării apelor reziduale în Regiunea Centrală a Moldovei - o mai bună gestionare a apelor uzate pas cu pas", implementat în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, Slovacia.

Amintim că proiectul prevede acordarea suportului tehnic celor 12 Întreprinderi Municipale din regiune prin dotări în valoare de 1330 euro per întreprindere. Astfel, în zilele următoare vor fi dotate toate cele 12 Întreprinderi Municipale de gestionare a apelor din RDC, parte a proiectului.

În cadrul acestui proiect, în luna septembrie 2019, un grup format din 30 de reprezentanți ai Întreprinderilor Municipale de gestionare a apelor și primăriilor din zona de centru a Republicii Moldova au participat la o vizită de lucru în Slovacia, activitate menită să sporească capacitățile operatorilor de servicii de gestionare a apelor în Regiunea Centru. Anterior, în primăvara aceluiași an, au fost organizate două seminare unde participanții au demonstrat un interes deosebit față de modelele de gestionare a apelor uzate prezentate de partenerii slovaci.

De asemenea, în cadrul proiectului au loc lucrări de montare a rețelei de canalizare în orașul Strășeni pe o lungime de 3, 2 km. 

Proiectul este finanțat de Programul Oficial de Asistență pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid). Buget total constituie 221 390 euro, dintre care 199 251 euro - grant, 22 139 euro - cofinanțarea partenerului slovac.