Prima   -  Noutăți - Vizită la șantierul de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul regional L442 – Strășeni – Voinova

Vizită la șantierul de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul regional L442 – Strășeni – Voinova

   
03.07.2020   1211 Accesări  

O echipă de specialiști ai ADR Centru au întreprins astăzi, 03.07.2020, o vizită de inspectare a șantierului în lucru, unde se desfășoară lucrări de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul regional L442 - Strășeni - Voinova.

În teren, specialiștii agenției s-au întrunit cu reprezentanții beneficiarului - CR Strășeni, subantreprenorul - Credo Industry, autorul de proiect, precum și responsabilul tehnic.Cei prezenți au discutat despre lucrările care se desfășoară la moment conform graficului de execuție.

Proiectul ,,Reabilitarea și modernizarea drumului regional L442 - Strășeni - Voinova, Raionul Strășeni" prevede reconstrucția și modernizarea a 21 km de drum. Beneficiari ai acestuia sunt locuitorii din orașul Strășeni, comuna Ghelăuza, satele Recea, Zubrești, Chirianca, Voinova și ai satelor învecinate.

În anul curent au fost executate lucrări de reabilitare a drumului prin așterenerea stratului de piatră spartă si beton asfaltic pentru sectoarele din extravilanul localităților pentru intervalul or.Strășeni - s.Chirianca. Urmează executarea sectoarelor din extravilanul localităților s. Ghelăuza - s. Recea, și asternerea stratului de uzură. De asemeni, urmează executarea podețelor, amenajarea acostamentelor și a rigolelor de scurgere a apelor pluviale.

Tot în cadrul acestui proiect, în anul 2019, s-au executat lucrări pe intervalul Chirianca - Voinova, prin așternerea stratului de nisip, piatră spartă și beton asfaltic. Pe acest interval au fost reabilitate 4 podețe.

Pîna la moment s-au executat lucrări de reabilitare în proporție de aproximativ 30% din valoarea contractului de antrepriză.

Amintim că pentru anul 2020, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, pentru acest proiect, a fost alocată suma de 10 000 000,00 lei, la care se adaugă suma de 40 000 000,00 lei din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii.

După finalizarea lucrărilor prevăzute în proiect va fi sporită securitatea la trafic pentru 32400 de locuitorii ai raionului Strășeni, 80 de agenți economici din regiunea centru cu diferite genuri de activitate, Agenții economici, rezidenți ai Parcului Industrial și Zonei Economice Libere din or. Strășeni, Postul Vamal Strășeni, dar și 98 de producători agricoli care își desfășoară activitatea pe teritoriile aferente acestui drum. De asemenea, prin aceste investiții se dorește relansarea activității economice în localităţile dezavantajate din raionul Strășeni întru dezvoltarea teritorială echilibrată și durabilă a Regiunii de Dezvoltare Centru.