Prima   -  Noutăți - Sesiune de informare pentru reprezentanții raioanelor Ialoveni și Hîncești privind Apelul competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională

Sesiune de informare pentru reprezentanții raioanelor Ialoveni și Hîncești privind Apelul competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională

   
25.08.2020   284 Accesări  

Astăzi, 25 august, în prima parte a zilei, autorități publice locale de nivelurile I și II, reprezentanți ai instituțiilor publice și alte entități de drept public, precum și entități de drept privat (agenți economici) și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din raioanele Ialoveni și Hîncești au participat la o întrunire de informare privind modul de aplicare la Apelul competitiv de selectare a proiectelor cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), condițiile de eligibilitate, perioada de depunere a notelor conceptuale etc. Ședința a fost inițiată și în mediul online prin intermediul platformei zoom, unde s-au conectat reprezentanții care nu au avut posibilitatea să se deplaseze la Consiliul rational Ialoveni, unde s-a desășurat ședința fizică.

În cadrul ședinței de informare inițiate de echipa ADR Centru, a participat Șeful interimar al Secției relații cu instituțiile de dezvoltare regională a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediiului, Tăbăcaru Sergiu. Oficialul, a vorbit reprezentanțiolor raioanelor Ialoveni și Hîncești despre specificul noului Apel competitiv, condițiile de eligibilitate, domeniile de finanțare și perioada depunerii dosarelor. Tot aici, a fost menionat scopul Apelului competitiv de selectare a proiectelor, care vine să încurajeze inițiativele ce contribuie la implementarea politicii de dezvoltare regională și prevede realizarea a trei priorități după cum urmează: competitivitate economică, dezvoltare urbană și infrastructură regională.

Viorel Jardan, Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, a menționat în cadrul acestei ședințe, că este foarte important ca reprezentanții locali să înțeleagă conceptul de regionalizare și să se mobilizeze pentru a se asocia în vederea depunerii unor note conceptuale calitative, fapt pentru care specialiștii Agenției sunt dispuși să ofere consultanță individuală solicitanților din Regiune. De asemenea, directorul ADR Centru, a solicitat potențialilor aplicanți să se concentreze și să studieze atent cerințele de aplicare pentru a îndeplini toate criteriile de eligibilitate.

În cadrul ședinței, echipa ADR Centru a familiarizat participanții cu noile reguli de aplicare a propunerilor de proiecte în cadrul Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională cu finanțare din FNDR. Tot aici, au fost subliniate responsabilitățile și rolurile fiecărui actor implicat în procesul de implementare a proiectelor. De, asemenea, participanții au fost încurajați să formuleze toate neclaritățile pentru ca împreună cu reprezentanii ADR Centru și MADRM să găsescă răspuns la toate impreciziile apărute pe parcursul procesului de completare a Notelor conceptuale.

Concursul se desfășoară în perioada 10 august 2020 - 21 mai 2021, în mai multe etape. Până în data de 24 septembrie 2020, ora 16.00, autoritățile publice locale de nivelurile I și II, instituțiile publice și alte entități de drept public, precum și entitățile de drept privat (agenți economici) și organizațiile neguvernamentale din Regiunea de Dezvoltare Centru sunt încurajați să depună notele conceptuale de proiect la sediul ADR Centru (orașul Ialoveni, str. Alexandru cel Bun, 33). După expirarea celor 45 de zile din data lasării oficiale a Apelului, cererile complete de finanțare vor fi depuse în termen de 120 de zile calendaristice de la data publicării oficiale a listelor Notelor Conceptuale selectate de către comisia creată pe lângă ADR Centru. Valoarea minimă a proiectelor eligibile este de 5 milioane de lei, iar valoarea maximă - până la 50 milioane de lei. Bugetul total estimat pentru realizarea proiectelor constituie circa 660 milioane de lei.

Graficul sesiunilor de informare pentru raionele din Regiunea Centru, dar și agenda fiecărei sesiuni pot fi consultate aici. Pentru participarea la întrunirile online urmează să accesați linkul: -  https://us02web.zoom.us/j/84376417075 (meeting ID: 843 7641 7075) 

Pentru mai multe detalii despre procedura de completare și depunere a documentelor, vă recomandăm să luați legătura cu specialiștii ADR Centru din cadrul Secției management integrat al proiectelor (tel. (268) 2 66 71) și cu specialiștii din cadrul Secției planificare și cooperare regională (tel. (268) 2 65 60), sau să ne trimiteți un email la adresa oficiu.adrc@gmail.com