Prima   -  Noutăți - Reprezentanții instituțiilor beneficiare a proiectului "Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală" s-au întrunit într-o ședință online

Reprezentanții instituțiilor beneficiare a proiectului "Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală" s-au întrunit într-o ședință online

   
01.10.2020   327 Accesări  

ADR Centru, în calitate de unitate de implementare, a organiat astăzi, 01 octombrie, o ședință în regim online, în care a întrunit reprezentanții instituțiilor implicate în realizarea proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală" finanțat de către Guvernul Federal German prin intermediul băncii de dezvoltare KfW.

În timpul ședinței a fost discutată informatia actualizată referitor la situația terenurile care nu erau înregistrate în anul 2018 ca proprietate a Primăriilor vizate în proiect, dar și referitor la proprietarii  terenurilor private  noi  în localitățile rurale menționate în proiect, inclusiv în Mun. Chișinău, Strășeni și Călărași.

Tot în timpul acestei întruniri a fost pusă în discuție actualizarea Certificatului de Urbanism pentru Proiectare, dar și obținerea avizelor de la instituțiile care au tangențe cu terenurile unde urmează să fie desfășurate lucrările.

O altă întrebare discutată în cadrul întrunirii online vizează investițiile în sectorul de alimentare cu apă și canalizare pentru ultimii 3 ani, realizate, în curs de implementare și planificate pentru implementare în zona proiectului, inclusiv toate documentele disponibile, DWG, PDF, documentele de proiect și  de execuție etc.

Ședința s-a încheiat cu actualizarea informațiilor statistice despre numărul populației / consumatorilor din zona proiectului pentru anul 2020 atît pe dimensiunea zonei urbane, cît și a perimetrului rural.

Amintim că proiectul "Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală" este susținut financiar de Guvernul Federal German prin intermediul KfW, în timp ce ADR Centru reprezintă instituția de implementare a acestuia. Costul total al investițiilor preconizate  constituie circa 27,65 milioane de euro, dintre care 25 milioane de euro reprezintă grantul acordat de Guvernul Germaniei, iar 2,65 milioane de euro constituie contribuția garantată de Fondul Național de Dezvoltare Regională.