Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare a șantierului unde au loc lucrări de reconstrucție a stadionului din orașul Nisporeni

Vizită de monitorizare a șantierului unde au loc lucrări de reconstrucție a stadionului din orașul Nisporeni

   
08.10.2020   996 Accesări  

Astăzi, 08.10.2020, reprezentanții ADR Centru au organizat o vizită de monitorizare a lucrărilor care se desfășoară în cadrul proiectului investițional "Îmbunătățirea infrastructurii de turism de masă din Regiunea Centru", obiectivul "Modernizarea și reconstrucția Centrului de Tineret și Sport din or. Nisporeni str. Mrii Adunări Naționale".

La șantierul de construcții, unde are loc renovarea capitală a principalului stadion din orașul Nisporeni, s-au întrunit reprezentanții tuturor structurilor implicate în realizarea proiectului. Acest obiectiv face parte dintr-un proiect amplu, început în anul 2017 și are drept scop dezvoltarea turismului în centrul ţării.

Până la acest moment aici au fost executate lucrări de construcție a unui bloc auxiliar , unde va fi amplasat hotel pentru sportivi, a fost construită o tribună nouă, precum și reconstruite tribunele existente. Tot aici, a fost amenajat un grup sanitar pentru spectatori. În cadrul aceluiași obiectiv au fost montați piloni pentru iluminare nocturnă, conectate rețele electrice exterioare, precum și amenajarea stadionului si a pistelor de alergare cu sector pentru atletică ușoară.

Lucrările în cadrul proiectului sunt executate de către Compania Camelon Cons SRL. Costul total al proiectului se ridică la cifra de 91 mln. lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională precum și contribuția beneficiarilor.

Reprezentanții autorităților publice locale susțin că realizarea eficientă a proiectului va crește numărul de turiști în regiune și va spori dezvoltarea social-economică. De asemenea, beneficiarii au intenția de a certifica acest stadion, categoria a treia, UEFA.