Prima   -  Noutăți - Comisia Europeană lansează două apeluri de propuneri de proiecte valabile și pentru autoritățile publice locale din Republica Moldova care au planuri locale de dezvoltare economică

Comisia Europeană lansează două apeluri de propuneri de proiecte valabile și pentru autoritățile publice locale din Republica Moldova care au planuri locale de dezvoltare economică

   
04.03.2021   742 Accesări  

Comisia Europeană anunță lansarea a două apeluri de propuneri de proiecte la care sunt eligibile și autoritățile publice locale din țara nostră care au aprobate Planuri de dezvoltare ecnomică a localității(lista semnatarilor eligibili este inclusă la pagina 37 din ghidul aplicantului).

❖ Apelul pentru propuneri și subvenții în cadrul celei de-a doua faze a inițiativei "Primari pentru Creștere Economică" (M4EG), destinată primarilor și municipalităților din țările Parteneriatului estic (inclusiv Republica Moldova), în vederea dezvoltării capacităților și abilităților tehnice ale acestora.

Inițiativa dată vine să sprijine municipalitățile în procesul de proiectare a Planurilor de Dezvoltare Economică Locală, cu scopul de a stimula activitatea economică și sprijini întreprinderile locale, care se confruntă în continuare cu deficiențele din serviciile locale și au un impact asupra creării de locuri de muncă și includerii femeilor pe piața muncii.

O sesiune de informare on-line va fi organizată pe 4 martie la 13:00 CET.

Data limită pentru depunerea notelor conceptuale este 6 aprilie (ora 16:00 CET). Ulterior, solicitanții principali, care au fost preselectați, vor fi invitați să depună o cerere completă. Mai multe detalii privind sesiunea informativă și procedurile de aplicare pot fi găsite aici:

https://eeas.europa.eu/delegations/moldova/93813/node/93813_ro

❖ Concursul REGIOSTARS 2021 este organizat de către Direcția Generală Politică Regională și Urbană (DG REGIO) și prevede identificarea bunelor practici în dezvoltarea regională și evidențierea proiectelor inovatoare finanțate de Uniunea Europeană în una din următoarele cinci categorii eligibile pentru finanțare: O Europă inteligentă (Smart Europe), O Europă Verde (Green Europe), O Europă Corectă (Fair Europe), O Europă Urbană (Urban Europe) și Consolidarea mobilității ecologice în regiuni: 2021 - An european al căii ferate (Enhancing green mobility in the regions: European Year of Rail 2021).

Perioada de aplicare la concurs este 09.03.2021 - 09.05.2021. Mai multe detalii privind criteriile de eligibilitate pot fi găsite, accesând platforma de aplicare on-line - https://regiostarsawards.eu/  și https://ec.europa.eu/regional_policy/en/regio-stars-awards/

Arrow Prev

              

          

Arrow Next