Prima   -  Noutăți - Reprezentanții ADR Centru și GIZ Moldova discută situația actuală a proiectelor regionale comune

Reprezentanții ADR Centru și GIZ Moldova discută situația actuală a proiectelor regionale comune

   
30.06.2021   825 Accesări  

O echipă de specialiști din cadrul ADR Centru au participat astăzi, 30.06.2021, la o ședință online cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

În cadrul acestei ședințe de lucru au fost discutate chestiuni cu privire la implementarea proiectelor de dezvoltare regională realizate cu sprijinul financiar al UE. Participanții la întrunirea online au punctat mai multe aspecte care vor duce la buna realizarea a tuturor activităților planificate în cadrul proiectelor respective, dar și care vor spori gradul de satisfacție al locuitorilor Regiunii Centru prin creșterea accesului la utilitățile publice ce țin de asigurarea cu apă și canalizare sau eficientizarea energetică a clădirilor publice selectate pentru reabilitare.

Amintim că în acest moment, în Regiunea Centru, se implementează 4 proiecte în domeniul eficienței energetice și 2 proiecte în domeniul asigurării cu apă și canalizare finanțate de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ). Valoarea totală a celor 6 proiecte regionale este de peste 220 mln lei.

#UE4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa