Prima   -  Noutăți - La Holercani se execută ultimele lucrări de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic

La Holercani se execută ultimele lucrări de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic

   
11.01.2022   650 Accesări  

Specialiștii în implementarea proiectelor din cadrul ADR Centru au întreprins, ieri, 10.01.22, o vizită de lucru la șantierul de la Holercani, în scopul monitorizării lucrărilor de construcții prevăzute pentru eficientizarea energetică a clădirii Liceului Teoretic din localitate. Astfel, cei prezenți s-au documentat cu privire la ultimele activități efectuate și au dispus testarea sistemului de ventilare și încălzice montate recent. Ulterior va fi organizată o ședință de recepția a lucrărilor executate.

La întrunirea de lucru au participat factorii de decizie locali, antreprenorul, proiectantul și consultanții Agenției de Cooperare Internaționale a Germaniei(GIZ).

În cadrul acestui proiect de eficientizare energetică au fost executate lucrări de termoizolare a pereților exteriori, al soclului și al planseului de acoperiș, a fost executat acoperișul blocului 1B, precum și executate lucrări la sistemul de încălzire și ventilare, cît și la rețelele inginerești. Tot aici, au fost executate lucrări de renovare a încăperilor bucătăriei și a blocurilor sanitare.

Astfel, la moment, aici au fost înregistrate următoarele rezultate: 4298,4 m² clădire renovată, 330,9 m² pereți exteriori izolați, 30,6 m² ferestre și uși exterioare schimbate, 1954,8 m² planșeu izolat 1 punct terminc instalat, un sistem fotovoltaic care va avea o capacitatea de 10 kW si va fi compus din 30 panouri fotovoltaice, 220 m.l. conducte exterioare. Toate aceste facilități vor face mai confortabilă șederea în incinta instituției de învățămînt pentru circa 330 persoane.

Toate aceste lucrări au fost executate în baza contractului de antrepriză cu valoarea de 16 280 647,00 lei.

Măsura investițională „Sporirii eficienței energetice a liceului teoretic „Holercani" r-ul Dubăsari" este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ). 

#UE4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa