Prima   -  Noutăți - Recepție finală pentru executarea lucrărilor de reconstrucție a Stadionului din orașul Nisporeni

Recepție finală pentru executarea lucrărilor de reconstrucție a Stadionului din orașul Nisporeni

   
11.03.2022   548 Accesări  

În după-amiaza zilei de ieri, 10.03.2022, la Nisporeni, a fost convocată Comisia de recepție finală a lucrărilor desfășurate în cadrul proiectului "Îmbunătățirea infrastructurii de turism de masă din Regiunea Centru", obiectivul "Modernizarea și reconstrucția Centrului de Tineret și Sport din or. Nisporeni str. Marii Adunări Naționale". Acest proiect de anvergură a început în anul 2017 cu scopul dezvoltării turismului în centrul ţării.

Obiectivul supus recepției finale ține de renovarea capitală a principalului stadion din orașul Nisporeni, construcția unui bloc auxiliar unde beneficiarul intenționează să amenajeze un hotel pentru sportivi, construcția unei tribune noi, precum și reconstrucția tribunelor existente. Tot aici, au fost executate lucrări de amenajare a unui grup sanitar pentru spectatori. În cadrul aceluiași obiectiv au fost montați piloni pentru iluminare nocturnă, conectate rețele electrice exterioare, precum și amenajarea stadionului si a pistelor de alergare cu sector pentru atletică ușoară.

Lucrările în cadrul proiectului au fost executate de către Compania Camelon Cons SRL. Costul total al proiectului se ridică la cifra de 91 mln. lei, dintre care aproximativ 45 mln. lei au fost alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, iar restul sumei a fost asigurată de către beneficiari.

Membrii întruniți în cadrul Comisiei au convenit asupra acceptării recepţiei finale a lucrărilor desfășurate la proiectul "Îmbunătățirea infrastructurii de turism de masă din Regiunea Centru".

Aplicanții proiectului au siguranța că realizarea acestui proiect important pentru raionul Nisporeni, va asigura un confort sporit atît pentru sportive, cît și pentru suporteri. Totodată, aceste investiții vor asigura creșterea numărului de turiști în regiune și va spori dezvoltarea social-economică. În același context, reprezentanții Autorităților Publice Locale au intenția de a certifica acest stadion, categoria a treia, UEFA.