Prima   -  Noutăți - Membrii Comitetului Director Local (CDL) în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în or.Călărași” implementat de ADR Centru, s-au întrunit în ședință

Membrii Comitetului Director Local (CDL) în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în or.Călărași” implementat de ADR Centru, s-au întrunit în ședință

   
17.05.2022   140 Accesări  

Astăzi, 17 mai 2022, a avut loc o nouă ședință a Comitetului Director Local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în or.Călărași".

Ședința și-a desfășurat lucrările în sala de protocol a Primăriei orașului Călărași și a întrunit membrii CDL din care fac parte reprezentanți locali, GIZ Moldova, ADR Centru, precum și reprezentanți ai societății civile.

În cadrul ședinței au fost prezentate rezultatele activităților desfășurate în cadrul proiectului pînă la acest moment, s-a discutat despre progresul proiectului, despre impedimentele și provocările apărute în perioada de implementare. Echipa proiectului a informat participanții despre etapa care urmează să fie realizată pentru finalizaria lucrărilor de construcție la șantier și a dat asigurări că acestea vor duce la îmbunătățirea calității vieții pentru locuitorii orașului Călărași.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în or. Călărași" prevede conectarea a 9300 de cetățeni la sistemul de aprovizionare cu apă și aproximativ 5700 - la sistemul de canalizare. În cadrul proiectului au fost executate lucrări de reabiltare a 13,7 km de rețele de apeduct și 4,6 rețele de canalizare. Costul total al proiectului este evaluat la circa 1,7 mln de Euro.

Suportul financiar vine din partea Uniunii Europeane prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale" (MSPL) .

************* 

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Uniunea Europeană