Prima   -  Noutăți - La Șoldănești a avut loc o nouă ședință a Comitetului Director Local (CDL) al proiectului "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic "Alexei Mateevici"

La Șoldănești a avut loc o nouă ședință a Comitetului Director Local (CDL) al proiectului "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic "Alexei Mateevici"

   
30.05.2022   228 Accesări  

Membrii Comitetului Director Local al proiectului "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic "Alexei Mateevici" s-au întrunit astăzi, 30 mai a.c., la Șoldănești.

Ședința s-a desfășurat în sala de protocol a Consiliului Raional Șoldănești și a întrunit membrii CDL din care fac parte domnul Mîndru Nicolae, Președinte a Raionului Șoldănești, domnul Petru Veverița, Consultant Național GIZ, reprezentanți GIZ, reprezentanți ADR Centru, Conducerea Liceului Teoretic "Alexei Mateevici", antreprenorul general, responsabilul tehnic, precum și reprezentanți ai societății civile.

În cadrul ședinței s-a discutat despre progresul proiectului, despre impedimentele și provocările apărute în perioada de implementare.

Antreprenorul general și responsabilul tehnic au prezentat informația privind lucrările de construcție la șantier și lucrările suplementare ce au fost identificate pe parcursul implementării proiectului.

De asemenia, reprezentanții CR Șoldănești și a Liceului Teoretic "Alexei Mateevici", au vorbit despre importanța continuării lucrărilor  de construcție și accelerarea acestora în vederea finalizării investițiilor pentru blocurile A, B și C către începutul noului an școlar.

Proiectul de eficiență energetică se planifică a fi finalizat la sfîrșitul anului 2022. Amintim că executor al lucrărilor de eficiență energetică este compania Polimer Gaz Conducte SRL, iar valoarea contractului de antrepriză constituie 49 065 541,05 MDL.

În rezultatul implementării acestei măsuri investiționale, 71 de angajați și 560 de elevi ai Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" vor beneficia de condiții mai bune de muncă și studii, consumul anual normat de energie în liceu va fi redus cu 970 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 reduse cu 200 tone.

Lucrările planificate țin de următorii indicatori: 6851,8 m² clădire renovată, 10928,53 m² suprafață termoizolată, 4897 m² pereți exteriori izolați ,1114 m² ferestre și uși exterioare schimbate, 2958,4 m² planșeu izolat, sisteme foltovoltaice construite.

Ședința a continuat pe șantier, acolo unde membrii CDL au monitorizat lucrările în desfășurare.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din or. Șoldănești" este implementat de ADR Centru și finanțat de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ). 

 
Arrow Prev

             

            

Arrow Next