Prima   -  Noutăți - Ședința Comitetului de Coordonare a procesului de elaborare a Programului de Revitalizare Urbană pentru municipiul Orhei

Ședința Comitetului de Coordonare a procesului de elaborare a Programului de Revitalizare Urbană pentru municipiul Orhei

   
21.06.2022   506 Accesări  

Vineri, 17 iunie 2022, în incinta Primăriei municipiului Orhei, a fost organizată o ședință a Comitetului de Coordonare a procesului de elaborare a Programului de Revitalizare Urbană pentru municipiul Orhei.

La şedinţă au participat reprezentanţii administraţiei publice locale și Agenției de Dezvoltare Regională Centru.

În cadrul acestei întruniri s-au discutat variantele de delimitare a orașului pe zone și partea introductivă a programului. Membrii Comitetului de Coordonare au venit cu un șir de recomandări de îmbunătățire a  schiței prezentate de către echipa locală de implementare a proiectului..

Abordarea de revitalizare urbană ca un instrument al politicii de dezvoltare urbană în Republica Moldova a fost pilotată în perioada 2017 - 2019, în cadrul proiectului nr. 309/2017/M3 „Suport pentru administrația Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă".

Scopul principal al procesului a fost de a crea un sistem complex și durabil privind revitalizarea urbană la toate nivelele: național (cadrul de reglementare și metodologic), regional (implicarea Agențiilor de dezvoltare regională) și local (elaborarea și implementarea Programelor de revitalizarea urbană).