Prima   -  Noutăți - Programul de Revitalizare Urbană – prioritate în dezvoltarea sustenabilă a orașelor din RDC

Programul de Revitalizare Urbană – prioritate în dezvoltarea sustenabilă a orașelor din RDC

   
30.08.2022   524 Accesări  

Orașul Șoldănesti va beneficia de suport în procesul de elaborare a programului de revitalizare urbană (PRU).

Marți, 30 august 2022, comitetul de coordonare creat în cadrul primăriei Șoldănești s-a întrunit în cadrul unei ședințe cu specialiști ADR Centru, pentru a discuta pe marginea planului de acțiuni privind elaborarea PRU. 

Agenda discuțiilor a punctat necesitățile de elaborare a Programul de Revitalizare Urbană și etapele procesului de lucru în continuare. Participanții la ședință au stabilit ca următor pas delimitarea orașului pe zone și inițierea procesului de colectare a indicatorilor pentru analiza zonelor. Comitetul creat pentru elaborarea documentului va beneficia de suport metodologic acordat de ADR Centru.

Primarul orașului Șoldănești, Alexandru Tinica a accentuat necesitatea elaborării unui asemenea document și a revitalizării zonelor din oraș. 

Natalia Cojocaru specialist planificare în cadrul ADR Centru a menționat că, datorită PRU elaborate sau actualizate, orașele vor fi eligibile pentru finanțarea proiectelor de revitalizare urbană din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, din Fondul de Sinergie, precum și din alte surse de finanțare disponibile.

Menționăm că orașele Șoldănești, Anenii Noi și Ialoveni vor beneficia în următoarele trei luni de suportul ADR Centru în elaborarea sau actualizarea PRU. Aceste orașe au fost selectate în urma unui concurs desfășurat recent în cadrul proiectului menționat.

„Activitățile sunt desfășurate de către ADR Centru în cadrul proiectului „Acordarea asistenței autorităților publice locale urbane din RDC în consolidarea capacităților administrative și de planificare în procesul de dezvoltare și revitalizare urbană", finanțat de Polish aid prin intermediul Solidarity Fund PL în Moldova".