Prima   -  Noutăți - INVITAȚIE PENTRU MASS-MEDIA. Eveniment de inaugurare în orașul Călărași a rețelei de apeduct și canalizare reabilitată și extinsă în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană.

INVITAȚIE PENTRU MASS-MEDIA. Eveniment de inaugurare în orașul Călărași a rețelei de apeduct și canalizare reabilitată și extinsă în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană.

   
02.12.2022   193 Accesări  

INVITAȚIE pentru PRESĂ

  

CINE?             Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Primăria orașului Călărași

CE?             Invită instituțiile mass-media la evenimentul de inaugurare în orașul Călărași a rețelei de apeduct și canalizare reabilitată și extinsă în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană.

CÂND?           Joi, 8 decembrie 2021, ora 10.00

UNDE?          Casa de cultură a or. Călărași, str. Biruinței nr. 14 

DETALII Măsurile de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Călărași au fost implementate în cadrul proiectului „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă şi canalizare, precum şi de eficiență energetică în clădirile publice". Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Bugetul total al proiectului este de 39,8 milioane euro.

Valoarea totală a proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Călărași" este de cca 1,5 mil. euro, dintre care  cca 1,4 mil. euro - oferiți cu titlu nerambursabil de Uniunea Europeană, și circa 174 mii euro - contribuția Primăriei or. Călărași.

Grație acestui proiect, la Călărași au fost reabilitate și extinse rețelele de apeduct, 15,9 km și canalizare, 4,9 km. Prin cele 875 de branșări noi la apa potabilă, și 234 racordări noi la sistemul de canalizare, 14.400 de locuitori ai orașului au parte de servicii publice îmbunătățite.

Totodată, cu sprijinul Ministerului German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Î.M. „Gospodăria comunal locativă Călărași" a beneficiat de un suport financiar în valoare de circa 30.000 euro, care include: un laborator dotat cu echipament pentru monitorizarea calității apei, echipament pentru detectarea scurgerilor de apă, personal dotat cu îmbrăcăminte și echipamente de protecție. Specialiștii ÎM au fost instruiți cum să gestioneze diverse aspecte legate de managementul calității, planificarea afacerii, relații cu clienții și extinderea în continuare a serviciilor către comunele învecinate.

CONTACTE    Maria Luchian, responsabil de proiecte, specialist în secția Managementul Integrat al proiectelor, ADR Centru, tel. +373 26826671; e-mail maria.luchian@adrcentru.md